132: Špela Stare (DNS) – O pravici do popravka

Špela Stare (foto: osebni arhiv).

Z generalno sekretarko Društva novinarjev Slovenije o pravici do popravka objave v medijih.

Kateri zakoni urejajo to področje, kdo se lahko pritoži, na koga je treba pritožbo nasloviti, kako dolg je rok za uveljavljanje te pravice, v katerih primerih se zahtevo za popravek lahko zavrne, kje je treba popravek objaviti, če že, primeri zlorab in izzivi, s katerimi se zaradi zastarelega Zakona o medijih soočajo medijske hiše.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

ŠPELA STARE – od leta 2002 generalna sekretarka Društva novinarjev Slovenije. Je univerzitetna diplomirana novinarka, svojo poslovno pot je začela kot novinarka Radia Študent in Tribune, nadaljevala pa kot koordinatorica projektov pri Ljubljanskem laboratoriju za digitalne medije – Ljudmila.

Glede na izkušnje in znanje, ki jih je pridobila z delom v medijih in na Društvu novinarjev Slovenije, velja za poznavalko medijske zakonodaje in konkretnih razmer v medijih. Na društvu vodi različne tudi mednarodne projekte, ključna pa je tudi pri delovanju Novinarskega častnega razsodišča, pri katerem administrativno vodi postopke, strokovno pa sodeluje pri pripravi Kodeksa novinarjev Slovenije, različnih etičnih priporočil in smernic. 

Vir: zakonodaja.com.

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “132: Špela Stare (DNS) – O pravici do popravka”