133: Jure Brankovič (TV Slovenija, Tarča) – Dostop do informacij javnega značaja

Jure Brankovič (foto: osebni arhiv).

S preiskovalnim novinarjem Juretom Brankovičem vse o tem, kakšna je pot, če želimo dobiti podatke, ki imajo status informacij javnega značaja, na kaj vse velja paziti in kakšne finte je dobro poznati. Male skrivnosti velikih mojstrov.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

JURE BRANKOVIČ – Novinar oddaje Tarča na RTV Slovenija. Prvo novičko o ceni zelenjave je objavil na ljubljanskih straneh Dnevnika, kariero nadaljeval na Delu in oddaji 24ur na POP TV, kjer je kot specialist za obrambo poročal iz Afganistana, Čada in Libanona. Kot novinar iz jugovzhodne Evrope je “balkanski kolumnist” za osrednji estonski dnevnik Postimees. ​​Na Twitterju ga najdete pod @JureBrankovic.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “133: Jure Brankovič (TV Slovenija, Tarča) – Dostop do informacij javnega značaja”