134: Mićo Tatalović – Znanstveno novinarstvo

Mićo Tatalović (foto: osebni arhiv).

Znanost v medijih. Nekdo pravi, da zunaj sije sonce, nekdo drug pa, da dežuje. Kako o tem poročati? 🙂

Hrvat Mićo Tatalović sodeluje v številnih organizacijah, ki združujejo znanstvene novinarke in novinarje ter spodbujajo znanstvenike in znanstvenice, da se pogosteje oglašajo v medijih. Sam se je specializiral za poročanje o znanosti, z nami pa deli svoje izkušnje. Pogovarjamo se o tem, kako v medijih ostati kritični in objektivni, govorimo tudi o uravnoteževanju, o mešanju dokazov in mnenj, o slabi in dobri znanosti. 

#MetinČaj

Subscribe to

Metin čaj

Or subscribe with your favorite app by using the address below

 

MIČO TATALOVIĆ – a science journalist from Rijeka, Croatia. Over the last decade, he has worked as a science news editor at SciDev.Net and New Scientist in London, UK. He is currently the chairman of the Association of British Science Writers, and is a board member of the Balkan Network of Science Journalists. He is also a Knight Science Journalism fellow at MIT 2017/2018 where he is researching artificial intelligence applications to science journalism. 

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
Več od Metina lista

Zakaj sta pa tako jezna, saj se gremo samo mance

Ponedeljek, 11. februar 2013 (junakinja tedna je Pika Nogavička) Po evforiji –...
Beri dalje