134: Mićo Tatalović – Znanstveno novinarstvo

Mićo Tatalović (foto: osebni arhiv).

Znanost v medijih. Nekdo pravi, da zunaj sije sonce, nekdo drug pa, da dežuje. Kako o tem poročati? 🙂

Hrvat Mićo Tatalović sodeluje v številnih organizacijah, ki združujejo znanstvene novinarke in novinarje ter spodbujajo znanstvenike in znanstvenice, da se pogosteje oglašajo v medijih. Sam se je specializiral za poročanje o znanosti, z nami pa deli svoje izkušnje. Pogovarjamo se o tem, kako v medijih ostati kritični in objektivni, govorimo tudi o uravnoteževanju, o mešanju dokazov in mnenj, o slabi in dobri znanosti. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

MIČO TATALOVIĆ – a science journalist from Rijeka, Croatia. Over the last decade, he has worked as a science news editor at SciDev.Net and New Scientist in London, UK. He is currently the chairman of the Association of British Science Writers, and is a board member of the Balkan Network of Science Journalists. He is also a Knight Science Journalism fellow at MIT 2017/2018 where he is researching artificial intelligence applications to science journalism. 

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “134: Mićo Tatalović – Znanstveno novinarstvo”