139: Tjaša Slokar (POP TV), Tomaž Celestina (Radio Slovenija) – Dolgo vroče poletje

Foto: Tjaša Slokar.

S Tomažem Celestino in Tjašo Slokar, odličnima poznavalcema slovenske politične scene, o parlamentarnih volitvah 2018.

Kako so organizirana predvolilna soočenja na nacionalnem radiu in POP TV, je težko ali lahko dobiti sogovornike oz. sogovornice, s kakšnimi pritiski se srečujejo v redakcijah, čigave PR ekipe so najbolj organizirane in ali je tokratna kampanja sploh v čem posebna, inovativna ali drugačna od vseh ostalih doslej. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

TJAŠA SLOKAR KOS – Direktorica in odgovorna urednica informativnega programa POP TV. News junkie, hoče vedeti vse, vedno in to takoj. Ima rada televizijo in adrenalin. Obožuje volitve in ves cirkus, ki jih spremlja. Mogoče tudi zato rada teče. In veliko teče. Da gre vse slabo ven in se misli zbistrijo. Zbledijo tudi puhlice. Poleg teka tudi boksa. Na Twitterju jo najdete pod @TjasaSlokar.

TOMAŽ CELESTINA – Na radiu že od leta 1995, torej celo večnost, ker mu očitno ustreza kombinacija vloženega in dobljenega. Malo resneje, radio je medij, ki od klasičnih po njegovem še vedno omogoča največjo odzivnost in novinarju tudi daje možnost postopnega sestavljanja zgodbe. Ne gre pa seveda pozabiti tega, da omogoča tudi malce manjšo izpostavljenost. Od začetka radijskega dela spremlja politiko, kar je tudi svojevrstno jamstvo, da v politiko sam nikoli ne bo (ne bi) stopil. In včasih malo pofotka in kaj napiše tudi mimo radia. Plesati v spodnjem perilu pa (menda) zaradi ogrožanja podobe hiše ne sme več. Na Twitterju je @t_celestina.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “139: Tjaša Slokar (POP TV), Tomaž Celestina (Radio Slovenija) – Dolgo vroče poletje”