141: Barbara Kužnik (European Journalism Centre) – Nove ideje in boljša orodja

Barbara Kužnik (foto: osebni arhiv).

Z Barbaro Kužnik, sodelavko Evropskega novinarskega centra, ki povezuje novinarje in novinarke z novimi idejami in boljšimi orodji za digitalno prihodnost, o prihodnosti novinarstva.

Govorimo o izobraževalnih delavnicah za sedmo silo in organizaciji velikih medijskih dogodkov. Zanimivi so tudi rezultati obsežne raziskave Reminder, s katero so se s kolegi in kolegicami globje zakopali v raziskovanje migracij in novinarsko poročanje o tem fenomenu. Podatki so zelo zanimivi, razlikujejo pa se od države do države. Vključena je bila tudi Slovenija. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

BARBARA KUŽNIK – Novinarka in sociologinja, zadnjih nekaj let sodelavka EJC – Evropskega novinarskega centra v Bruslju, mednarodne organizacije, ki povezuje novinarje z novimi idejami in boljšimi orodji za digitalno prihodnost. Ukvarja se z #mediji #migracijami in #inovacijami, vskoči pa tudi, kadar se pojavijo teme povezane z Balkanom.

Po tem ko je deset let razloge za razlago iskala z Valom 202, je sledilo osem let Berlina, kjer je med drugim kot urednica da Vinci Learning TV programa komunicirala znanost za velike in male. Z družino živi v Bruslju. Na Twitterju jo najdete pod @BarbaraKuznik.

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “141: Barbara Kužnik (European Journalism Centre) – Nove ideje in boljša orodja”