142: Anuška Delić (Oštro) – Preiskovalno novinarstvo je zadnji branik pred totalitarizmi vseh vrst

Anuška Delić (foto: osebni arhiv).

Z eno vodilnih preiskovalnih in podatkovnih novinark v naši regiji o ambicijah tradicionalnih medijev na področju preiskovanja korupcije, o preiskovanju porabe dodatkov, ki jih prejemajo evroposlanci, odhodu z Dela, kjer je mislila, da se bo upokojila, in ustanovitvi Centra za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

ANUŠKA DELIĆ – Ustanoviteljica zavoda Oštro, Centra za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji. Urednica pri OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), članica novinarske ekipe The Daphne Project in Mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev. Mama. Brez dlake na jeziku od 1977. Na Tviterju jo najdete pod @007_delic.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “142: Anuška Delić (Oštro) – Preiskovalno novinarstvo je zadnji branik pred totalitarizmi vseh vrst”