144: Anja Golob (VigeVageKnjige) – Včasih je treba reči ne

Anja Golob (foto: Kritzolina via Wikimedia).

O kulturnem novinarstvu, pokrivanju umetnosti v medijih in kakovosti objav. Zakaj se od umetnikov in umetnic zahteva zastonjkarstvo, kdaj je treba reči ne in kakšna je praksa v tujini. O slovenski kulturi na trgu, pisanju kolumen in komentarjih občinstva ter nujnosti družbenega angažmaja kulturnikov in kulturnic. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

ANJA GOLOB – Na ljubljanski Filozofski fakulteti je študirala filozofijo in primerjalno književnost. Ukvarjala se je s pisanjem gledališke kritike, deluje kot pesnica, dramaturginja in publicistka. S skupino somišljenic je leta 2013 ustanovila založbo VigeVageKnjige. Doslej je objavila pet pesniških zbirk, izbore pesmi in drugih besedil v številnih slovenskih in tujih medijih ter okoli 750 odrskih kritik. Druga in tretja knjiga sta prejeli Jenkovi nagradi za poezijo (2014 & 2016). Ta čas piše četrto samostojno pesniško zbirko. Leta 2018 izide nemški, leta 2019 hrvaški pa prevod Didaskalij k dihanju. Od julija 2018 je redna mesečna kolumnistka časnika Večer.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “144: Anja Golob (VigeVageKnjige) – Včasih je treba reči ne”