148: Tadeja Lampret (POP TV), Sebastijan Kopušar (Delo) – Vsi predsednikovi možje

Sebastijan Kopušar (Delo), Tadeja Lampret (POP TV). Foto: osebni arhiv.

Ameriške kongresne volitve 2018 – dobri, slabi in zli. Kdo so zmagovalci, kdo poraženci in kako se spreminjajo ZDA pod Trumpom. Zakaj slovenski politični eliti nikakor ne uspe zares priti v Belo hišo in kdaj bo prva dama spregovorila za slovenske medije.

S Tadejo Lampret in Sebastijanom Kopušarjem, dolgoletnima dopisnikoma iz New Yorka, tudi o naših športnih zvezdah v ZDA in usklajevanju zasebnega s poklicnim.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

SEBASTIJAN KOPUŠAR – Pravi, da je novinar postal, ker je v srednji šoli prijavo za fakulteto prepisal od sošolke Mateje, nato pa se je razmislek “kaj bom, ko bom velik” raztegnil na četrt stoletja. Vmes je tako ali drugače prekrižaril veliko večino slovenskih tiskanih medijev, sedaj v New Yorku dopoldne dopisuje, popoldne brusi staro barko za vrnitev domov. Na Twitterju ga najdete pod @kopusarse.

TADEJA LAMPRET – V drugem letniku FDV je odšla na dvotedensko prakso na Dnevnik in tam ostala približno desetletje. Začela je na športu, nato obvezno učenje na ljubljanski redakciji ter kasneje dolga leta poročanja o zdravstveni politiki, ki so ji med drugim prinesla tudi debitantsko nagrado Društva novinarjev. Čeprav zapisana časnikom in črnilu, se je znašla na POP TV ter odkrila čare televizije. Za 24 ur je poročala o zdravstveni politiki in dogajanju na notranjepolitičnem področju, pred osmimi leti pa se ji je uresniila največja želja – postati dopisnica iz Amerike. Na Twitterju je @TadejaL.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “148: Tadeja Lampret (POP TV), Sebastijan Kopušar (Delo) – Vsi predsednikovi možje”