152: Sonja Merljak Zdovc (Časoris) – Otroci in mediji

Vir: Časoris.

Časoris je spletni časopis za otroke. Avtorji in avtorice ustvarjajo vsebine, ki informirajo in izobražujejo. O tem, kako to počnejo, kakšne so prioritete, zakaj in kaj berejo mlajši, se pogovarjamo z odgovorno urednico Sonjo Merljak Zdovc.

Lotimo se tudi projekta medijskega opismenjevanja mladih, končamo pa pri YouTube zvezdah, izzivih in pitju straniščne vode.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

DR. SONJA MERLJAK ZDOVC – Novinarka, mama in žena, ponavadi kar v tem vrstnem redu. Od 2017 predvsem urednica spletnega časopisa za otroke Časoris. Pred tem je bila vrsto let novinarka časopisa Delo, kjer je pisala reportaže in kolumne, novinarske prispevke o šolstvu in bila tudi urednica spletnega Dela ter vodja digitalne preobrazbe uredništva.

Je avtorica dveh romanov Dekle kot Tisa in Njeni tujci ter vrste strokovnih in znanstvenih knjig. Novinarstvo in etiko je poučevala na Fakulteti za družbene vede in na Fakulteti za humanistične študije. Je članica Novinarskega častnega razsodišča. Zadnje čase se posveča tudi iskanju resnice v svetu lažnih novic. Za svoje novinarsko delo je bila večkrat nominirana za različne evropske novinarske nagrade. Na Twitterju je @smerljak, ureja tudi @CasorisUrednik.

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “152: Sonja Merljak Zdovc (Časoris) – Otroci in mediji”