155: Majda Širca (RTV) – Življenje je dobro gledati iz različnih zornih kotov

Majda Širca na snemanju dokumentarnega filma SEDEM grehov in vrlin, vožnja v avtobusu iz filma Kdo tam poje, Slobodana Šijana oziroma Okupacija v 26-ih slikah Lordana Zafranovića v Zagrebu (Jadran film). Foto: osebni arhiv Majde Širca.

Novinarka, državna sekretarka, poslanka, ministrica in zdaj znova novinarka.

Z Majdo Širca o ustvarjanju dokumentarnih filmov, (ne)spoštovanju avtorskih pravic, obžalovanja vredni RTVjevski skoraj popolni odsotnosti promocije lastnih del, novodobnih trendih, ki narekujejo ustvarjanje daljših oddaj, ter prehajanju iz novinarstva v politiko in nazaj. 

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

MAJDA ŠIRCA – zaposlena v Dokumentarnem programu TV Slovenija. Sicer pa diplomirana umetnostna zgodovinarka, publicistka, novinarka, urednica oddaj o kulturi, kulturno-informativnega programa in umetniškega dokumentarnega programa TV Slovenija, avtorica številnih knjižnih in revialnih besedil s področja filma, avdiovizualne kulture in humanistike ter ustvarjalka več kot šestdesetih dokumentarnih televizijskih oddaj Povečava, dobitnica mnogih nagrad in priznanj za umetniške dosežke v elektronskem mediju. Po 1997 državna sekretarka na ministrstvu za kulturo, po letu 2000 dva mandata poslanka državnega zbora in v obdobju 2008 – 2011 ministrica za kulturo. (vir) To je njen blog, na Twitterju pa je @MajdaSirca.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “155: Majda Širca (RTV) – Življenje je dobro gledati iz različnih zornih kotov”