157: Andrej Mrevlje (YonderNews) – Preveč je mnenj in premalo poročil

Foto: osebni arhiv Andreja Mrevljeta.

Z odličnim poznavalcem vsega ameriškega o spremembah, ki se dogajajo v ZDA.

O Muellerjevi preiskavi, ruski mafiji in podobnostih z afero Watergate, rivalstvu med Trumpom in Pelosi, armadi demokratskih politikov in političark, ki brusijo pete za naskok na vrh, in zamujenih priložnostih obveščevalnega aparata Sove, ko gre za potencial prve dame.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

ANDREJ MREVLJE – Zadnjega četrt stoletja je sodeloval z vrsto tiskanih in elektronskih medijev. Trenutno živi in dela v Washingtonu, potem ko je pred tem poročal iz Kitajske, Pakistana, Severne Koreje, Mongolije, Italije, Balkana, zadnjih nekaj let pa iz ZDA. Njegova poročila, zapisi, reportaže in kolumne so pokrivale široko področje tem, od zatiranja Tibeta, vzpona islamskega fundamentalizma, o izvolitvi Baracka Obame za predsednika ZDA, smrti papeža Janeza Pavla II …

Šolal se je v Ljubljani, Pekingu in Parizu, govori šest jezikov. V zadnjem obdobju veliko časa posveča opazovanju naraščajoče rivalitete med ZDA in Kitajsko. Meni tudi, da je Washington idealna točka za opazovanje procesa sprememb, ki naznanjajo prihod novega svetovnega reda. A šele potem, ko se bo svet znebil Donalda Trumpa.

Pred štirimi leti je ustanovil newsletter Yonder, ki izhaja vsako nedeljo v angleščini in je najbolj bran v Ameriki in Sloveniji. Na Twitterju ga najdete pod @andrejmrevlje, pa tudi @amrevlje.

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “157: Andrej Mrevlje (YonderNews) – Preveč je mnenj in premalo poročil”