165: Charles Nonne ( Le Courrier des Balkans) – Balkanski kurir

Charles Nonne (foto: osebni arhiv).

O višini plač evropske poslanske ekipe in medijskih projektih preverjanja dejstev z Anuško Delić, Oštro.

Primerjamo z debatami o zaslužkih v Franciji, od koder prihaja dopisnik Charles Nonne, ki živi in dela v Sloveniji. Kakšne novice iz Slovenije se zdijo zanimive Francozom in kako tuji dopisnik vidi slovensko medijsko sceno.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

CHARLES NONNE – Francoski medijski dopisnik v svobodnem poklicu. Izobražen kot bodoči politik ali uradnik, preden se je na pragu kariere odločil, da bo šel po svoje drugam v Evropi.

Z novinarstvom se je začel ukvarjati čisto po naključju po drugem magistriranju (na FDV-ju), ko je vstopil v stik s spletnim medijem Le Courrier des Balkans. Ta je postal in je še do zdaj glavna organizacija, za katero dela. Od leta 2015 pokriva slovenska dogajanja za ta in druge evropske, pretežno francoske medije, občasno tudi dela kot fixer/posrednik za francoske televizije, ki pridejo v Slovenijo snemati reportažo, ali kaj piše o Zahodnem Balkanu za možganske truste.

Po koreninah Strasbouržan, je doma pri evropskih zadevah in notranji politiki držav članic EU. Rad pove, da bistvenih razlik med SLO in FR ni, slovenščine se je naučil med drugimi s podkasti RTV SLO, pa je prepričan, da je Slovenija sposobna postati ključna evropska država čez dobro desetletje. Na Twitterju je @charles_nonne.

 

O preverjanju podatkov glede plač evropskih poslancev in poslank se pogovarjamo z odgovorno urednico Centra za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji – Oštro, Anuško Delić.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “165: Charles Nonne ( Le Courrier des Balkans) – Balkanski kurir”