169: Jernej Polajnar (SLO Wikipedia) – Ne grizi novincev

Foto: Andrej Jakobčič/Wikimedia Commons, CC-BY-SA 3.0.

Z administratorjem in birokratom slovenske Wikipedie o tem, kako je soustvarjati spletno enciklopedijo znanja. Koliko jih pri tem sodeluje, kakšna je mehanika objav in kako korigirajo manipulacije in laži v zapisih.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

DR. JERNEJ POLAJNARBiolog, ukvarja se z vibracijsko komunikacijo žuželk na Nacionalnem inštitutu za biologijo. Že od odkritja leta 2007 večino prostega časa nameni Wikipediji (predvsem slovenski), kjer je administrator, birokrat, agent OTRS, globalni preimenovalec in predstavnik skupnosti slovenskih wikipedistov.

Od konca 2018 je vodja Uporabniške skupine Slovenski wikipedisti. Tudi izvzemši Wikipedijo bi se lahko opisal kot geek – je navdušenec nad tehniko (predvsem računalniško), znanstveno fantastiko in namiznimi ter videoigrami. Občasno poleg tega kaj škljocne s fotoaparatom.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “169: Jernej Polajnar (SLO Wikipedia) – Ne grizi novincev”