170: Denis Baš (Juventina) – Gromozanske igle in jokajoči otroci

denis baš
Denis Baš, pediater (foto: osebni arhiv).

Mediji in cepljenje – pogled pediatra, ki se je javno izpostavil v prid učinkovitosti cepljenja. Kateri podatki držijo in katere zgodbe so izmišljene, o svobodi odločanja in (ne)usklajenosti politik cepljenja znotraj EU.

“Me smo tiste, ki zdravnikom zastavljamo vprašanja, oni so, da zdravijo. Ne pa da nas prepričujejo, kaj je zdravo za mojega otroka. In pika.” (Vir: anticepilski forum)

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

DENIS BAŠ, dr. med. – Zdravnik specialist pediater, ki je kar nekaj let uspešno deloval v Kamniku, od letošnje jeseni pa vodi pediatrično ambulanto v Juventina kliniki v Ljubljani. Je zelo aktiven član upravnega odbora in predstavnik za stike z mediji v sekciji za primarno pediatrijo.

Svoje znanje in izkušnje s področja nalezljivih bolezni in cepljenj s predavanji in delavnicami predaja na svoje kolege. Poleg strokovnosti mu je pri obravnavi svojih pacientov pomembna odkrita komunikacija, sproščenost in otroška igrivost. Svojim pacientom oziroma staršem z veseljem na poljuden način opiše vzroke in ponudi rešitve za težave.

Zase pravi, da je večen optimist in da verjame v rešitve za vsako težavo. Je ljubitelj dobre hrane in metinega čaja. 🙂

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta CheckFacting o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “170: Denis Baš (Juventina) – Gromozanske igle in jokajoči otroci”