173: Alenka Marovt (24ur Dejstva)

Alenka Marovt (foto. arhiv POP TV).

Z urednico in novinarko Dejstev na POP TV o preiskovalnem novinarstvu, pritiskih na delo medijev in sledenju denarnih tokov. V akademiji, zdravstvu in EU.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

ALENKA MAROVT – Urednica in novinarka Dejstev na Pop tv, rubrike, ki jo je Društvo novinarjev Slovenije nagradilo s Čuvajem/Watchdogom. Je dolgoletna preiskovalna novinarka na Pop tv v oddajah Trenja, Preverjeno in Epilog. Pred tem je bila novinarka v informativnem, jutranjem in izobraževalnem programu na TVS. Začetki pa radijski, najprej Radio Celje, nato še RGL. Na Twitterju, kjer se drži načela “Don’t feed the trolls!”, jo najdete pod @alenkamarovt.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta CheckFacting o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “173: Alenka Marovt (24ur Dejstva)”