174: Fabio (DG MEME)

DG MEME je fiktivni generalni direktorat Evropske komisije, ki že več kot leto dni zabava ljudi v bruseljskem politično-medijskem mehurčku, “pa i šire”. Satirični projekt, ki skozi humor preizprašuje način, kako evropske institucije komunicirajo z mediji in volivci, hkrati tudi ironizira prenekatere predsodke, ki jih mediji in volivci do Evropske unije (neupravičneno) gojimo.

Pobudnik DG MEME in njegov prvi “generalni direktor” je Italijan po imenu Fabio. Pri pripravi intervjuja smo se zavezali, da njegovega priimka ne bomo razkrili, saj ob snemanju še ni bilo jasno, kakšna bo prihodnost tega projekta. Jasno pa je, da Fabio že nekaj časa pri vodenju DG MEME ni sam. A vendar, mimo samega ha-ha momenta, kakšno vrednost sploh ima politična in komunikacijska satira v času lažnih novic, dezinformacij in – tako se zdi – splošne brezbrižnosti do dejstev?

#MetinČaj #CheckFacting

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

FABIO – “generalni direktor” DG meme. Na Twitterju so @meme_ec.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta CheckFacting o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “174: Fabio (DG MEME)”