176: Maja Hitij (Getty Images)

maja_hitij_ronaldo
Foto: osebni arhiv Maje Hitij.

Majo Hitij je britanski Guardian uvrstil v ožji izbor najboljših agencijskih fotografinj oz. fotografov leta.

Pogovarjamo se o tem, kako je delati za eno največjih vizualnih medijskih agencij na svetu, kakšen je ritem in pravila igre, trendi v fotografiji, pa tudi o vplivu družbenih omrežij na foto biznis.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

MAJA HITIJ – Fotografinja za fotografsko agencijo Getty Images v Nemčiji, kjer pokriva predvsem šport in novice.

Po študiju novinarstva se je osredotočila na fotografijo in med drugim naredila pripravništvo v agenciji Associated Press v Berlinu in Jeruzalemu ter kasneje delala za nemško tiskovno agencijo DPA. Pokrivala je tudi izraelsko-palestinski konflikt kot samostojna novinarka in fotografinja. 2019 je med drugim pokrivala svetovno prvenstvo v nogometu za ženske v Franciji in atletsko svetovno prvenstvo v Dohi. Na Instagramu je @majahitij.

maja_hitij
Foto: osebni arhiv Maje Hitij.
Foto: osebni arhiv Maje Hitij.
Foto: osebni arhiv Maje Hitij.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta CheckFacting o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “176: Maja Hitij (Getty Images)”