181: Martina Repinc (Radio Trst A in SLO TV)

Martina Repinc (foto: Tadeja Zavadlal).

O ustvarjanju radijskega in televizijskega programa za Slovence v Furlaniji Julijski krajini ter položaju tovrstnih projektov znotraj EU.

Iz prve roke tudi o pojavu corona virusa pri sosedih, izpraznjenih policah, odpovedanih prireditvah in medijskem poročanju o tem.

#MetinČaj #CheckFacting

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

MARTINA REPINCSlovenistka  in etnologinja (Filozofska fakulteta v LJ), odgovorna urednica Slovenskega programa (RADIO TRST A in SLO TV ) na Deželnem sedežu RAI za Furlanijo Julijsko krajino skoraj celo desetletje. Vodi strukturo 27 oseb, urednikov-režiserjev in administrativcev, ki dnevno pripravijo 11 ur radijskega programa in poldrugo uro televizijskega programa tedensko v slovenskem jeziku. Oddaje so namenjene Slovencem v Furlaniji Julijski krajini, seveda pa segajo tudi preko meje v Slovenijo. Letos praznuje radio svojih 75 let, slovenska televizija pa 25 let.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta CheckFacting o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “181: Martina Repinc (Radio Trst A in SLO TV)”