182: Gregor Budal, Urška Sobočan Ivanovič (Radio Slovenija)

Urška Sobočan Ivanovič, Gregor Budal (foto: osebni arhiv)

Iz prve bojne linije o ustvarjanju radijskih dnevno-informativnih oddaj. Kakšen je ritem dela, koliko ljudi je vpletenih, o določanju prednostnega vrstnega reda tem, preverjanju dejstev, najbolj poslušanih oddajah, dialektih in globokem glasu.

#MetinČaj #CheckFacting

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

GREGOR BUDALPo izobrazbi politolog, po duši klarinetist, po glasu basist, po videzu bradač, po slovesu krohotač … je na Radio Slovenija prišel leta 2011. Prve korake je naredil na Valu 202, kjer je med drugim opravil pogovor z ameriškim pisateljem, avtorjem slovite Igre prestolov Georgeom R. R. Martinom. Kmalu po druženju z njim je Gregor (zavedajoč se, da bi njegovo srce težko preneslo morebitno srečanje s še eno priljubljeno mu osebo iz sveta slavnih, to je Monico Bellucci) prestopil v vrste dnevno-informativne redakcije. Tamkajšnjim kolegom kot obramboslovec rad svetuje pri oblikovanju novic, ki vsebujejo vojaško terminologijo. Militantnosti sicer ne mara v resničnem življenju, a se z njo toliko raje poigra v namiznih družabnih igrah. V prostem času sicer najraje z družino pohajkuje po hribih.

URŠKA SOBOČAN IVANOVIČ – Po izobrazbi zgodovinarka in anglistka, ki je v novinarstvu večkrat prista(ja)la po naključju. Sprva je bila asistentka na Radiu Koper in novinarka zunanjepolitične redakcije na Info TV, na Radio Slovenija pa je (malce za Gregorjem) prišla leta 2011. Več let je bila voditeljica informativnih oddaj, nato notranjepolitična novinarka, julija 2019 pa je prevzela vodenje Uredništva dnevnoinformativnih oddaj s ključnim (ekipnim) ciljem prenove programa. Rokave smo že zavihali.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta CheckFacting o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “182: Gregor Budal, Urška Sobočan Ivanovič (Radio Slovenija)”