183: Janko Petrovec (RTV) – Hrana, moda in pohištvo

Janko Petrovec, dopisnik RTV iz Rima (foto: osebni arhiv)

Novi koronavirus ima evropski epicenter v Italiji, z dopisnikom RTV iz Rima se pogovarjamo o tem, kakšen je njegov delovni ritem v izrednih razmerah, kakršnim smo priča te dni. Razblinjamo manipulacije in laži, ki se ob tem širijo, več pa tudi o zanimanju javnosti in sila zapleteni medijski situaciji v državi.

#MetinČaj #CheckFacting

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

JANKO PETROVEC – Maturiral na United World College of the Adriatic v Devinu pri Trstu, nato leto dni delal kot prostovoljec v Lesotu, potem pa študiral najprej na ljubljanski Filozofski fakulteti in nato še na AGRFT, kjer je tudi diplomiral. Enajst let je bil samozaposlen v kulturi in sodeloval z različnimi kulturnimi in medijskimi ustanovami, zlasti s Slovenskim stalnim gledališčem v Trstu, Radiom Trst A in RTV Slovenija. Leta 2008 se je zaposlil na Radiu Slovenija: med drugim je bil urednik Uredništva razvedrilnega programa, v.d. urednika Uredništva za kulturo in urednik oddaj o manjšinah. Leta 2016 je postal dopisnik RTV Slovenija iz Rima, kjer trenutno tudi živi. Na Twitterju je @petrovec_rtv.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta CheckFacting o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “183: Janko Petrovec (RTV) – Hrana, moda in pohištvo”