186: Neža Prah Seničar, Tina Antončič (TV Slovenija)

Foto: Tina Antončič (levo), Neža Prah Seničar (desno).

V času novega koronavirusa so šole zaprle svoja vrata, poučevanje na daljavo pa je te dni nova realnost. In del izobraževanja so tudi TV oddaje, kakršen je Izodrom, ki so jo mladi odlično sprejeli.

Tina in Neža pripovedujeta o tem, kako so se morali ustvarjalci in ustvarjalke Otroškega in mladinskega programa na TV Slovenija takorekoč čez noč prilagoditi, kakšni so izzivi, posluh znotraj hiše in tudi, kako preverjanja informacij ter kritičnega branja medijev učijo mlajšo populacijo.

#MetinČaj #CheckFacting

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

TINA ANTONČIČ – Dolenjska prestolnica je njena baza, a vseeno večji del dneva preživi v Ljubljani, še raje pa kjerkoli drugje po Sloveniji, saj to pomeni, da ni v pisarni, ampak snema na terenu. Sicer je urednica informativne oddaje za mlade Infodrom, še vedno pa tudi novinarka in voditeljica. V uredništvu kroti najbolj kreativen tim zanesenjakov, ki verjamejo v to, da si tudi mladi zaslužijo svoje novice. Na srečno niso vrsta, ki izumira. V Evropski radiodifuzni zvezi javnih televizij (EBU) je takih timov več kot 20 in vsako leto se jim na rednem srečanju pridruži še kakšen. V uredništvu otroškega in mladinskega programa Televizije Slovenija je tudi urednica in scenaristka posebnih dokumentarnih oddaj za mlade (Infodrom: Moje življenje, Izzivalci).  Zadnji mesec pa jo ustvarjanje za oddajo Izodrom močno spominja na delo v informativnem programu, kjer je začela. To je adrenalin posebne vrste. Vsaj tako jo je zasvojil kot popoldanski tek v naravi, ki se mu težko odpove.

NEŽA PRAH SENIČAR – Živi v Celju in se redno druži s Slovenskimi železnicami. Če druženje izpusti, navadno stoji pred Domžalami v koloni skupaj z drugimi uporabniki prevozi.org, ki takisto šibajo v Ljubljano. Je namreč deklica za vse na javni TV Slovenija. To pomeni, da dela vse od prispevkov, redaktorstva, vodenja, montiranja, idejnih zasnov za oddaje, gifov, memov, avccja, do kuhanja kave. Ko ima priložnost, se oglasi tudi na radiu. Zaposlena je v uredništvu otroškega in mladinskega programa, večino časa preživi v uredništvu oddaj Infodrom in Osvežilna fronta. Tu in tam napiše še kakšen članek. S približno enako frekvenco tudi kaj leposlovnega. Zadnji mesec jo in jih okupira Izodrom. In če ne bi bil v ozadju nov koronavirus, bi rekla da je to top delovni žur.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta CheckFacting o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “186: Neža Prah Seničar, Tina Antončič (TV Slovenija)”