187: Robert Škrjanc (Radio Slovenija) – Bolje škrjanc na radiu kot vrabec na televiziji

Robert Škrjanc (foto: osebni arhiv).

Začel je z Janšo in Kacinom in po 30ih kasneje je spet tam.

Intervju z enim redkih novinarjev in komentatorjev v Sloveniji, ki od začetka svoje kariere spremlja točno določeno področje – vojsko, policijo in varnost. O pritiskih, bučkah, ki se valijo po medijih, vpetosti področja v EU in pripravljenosti represivnih organov v Sloveniji.

#MetinČaj #CheckFacting

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

ROBERT ŠKRJANC – Komentator na Radiu Slovenija in eden redkih »srečnežev« med novinarji, ki se lahko pod različnimi uredniki in njihovimi muhami že 33 let (z eno manjšo epizodo odvzema področja) kot obramboslovec ukvarja s svojim področjem – vojsko, policijo in varnostjo.

Začel na Valu 202, bil med ustanovitelji Radio Ga-Ga, muziciral v skupini Slovenija Truplo ter se med osamosvojitveno vojno na Radiu šel cenzorja. Motorist, a se z motorjem ne vozi kaj dosti, ker nima časa. Če ga že ima, pa se ukvarja še z video montažo, prelomi knjig in grafičnim oblikovanjem. Na Twitterju je @rskrjanc.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta CheckFacting o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “187: Robert Škrjanc (Radio Slovenija) – Bolje škrjanc na radiu kot vrabec na televiziji”