188: Rok Kajzer (V soboto, Toti list) – Vse najboljše, Večer!

Rok Kajzer (foto: Sašo Bizjak, Večer).

Časnik Večer praznuje 75. rojstni dan. Od najstarejšega izhajajočega satiričnega lista v Sloveniji, Totega lista, do priloge V soboto, po novem plačljivosti Večerovih vsebin, pomena pokrivanja regij, preverjanja dejstev, do pritiskov na novinarsko delo, ki so se v zadnjem času okrepili.

#MetinČaj #CheckFacting

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

ROK KAJZER – Kot pravi Štajerc seveda najprej novinar Večera, nato v posadki notranjepolitične redakcije Dela, pa osem let dopisnik s Hrvaške (seveda v najhujšem obdobju slovensko-hrvaških odnosov), po povratku pa najprej novinar, nato pa še urednik tedenske priloge Dela Ozadja. Po ločitvi od Dela vrnitev na “kraj zločina”, na Večer, kjer je urednik priloge V soboto in (domnevno) tudi satirične priloge Toti list. Na Twitterju je @73cesar.

Foto: Sašo Bizjak, Večer.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Rubrika podkasta CheckFacting o preverjanju dejstev nastaja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “188: Rok Kajzer (V soboto, Toti list) – Vse najboljše, Večer!”