190: Andrej Mrevlje (YonderNews)

Andrej Mrevlje (foto: osebni arhiv)

Uboj temnopoltega Georgea Floyda, ki ga je sredi Minneapolisa s klečanjem na vratu zadušil belopolti policist, je sprožil val protestov po ZDA. Kaj je v ozadju, kako mediji spremljajo dogajanje, kakšno vlogo ima pri tem predsednik Trump in kako aktualno dogajanje vpliva na ameriško predsedniško kampanjo.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

ANDREJ MREVLJE – Zadnjega četrt stoletja je sodeloval z vrsto tiskanih in elektronskih medijev. Trenutno živi in dela v Washingtonu, potem ko je pred tem poročal iz Kitajske, Pakistana, Severne Koreje, Mongolije, Italije, Balkana, zadnjih nekaj let pa iz ZDA. Njegova poročila, zapisi, reportaže in kolumne so pokrivale široko področje tem, od zatiranja Tibeta, vzpona islamskega fundamentalizma, o izvolitvi Baracka Obame za predsednika ZDA, smrti papeža Janeza Pavla II …

Šolal se je v Ljubljani, Pekingu in Parizu, govori šest jezikov. V zadnjem obdobju veliko časa posveča opazovanju naraščajoče rivalitete med ZDA in Kitajsko. Meni tudi, da je Washington idealna točka za opazovanje procesa sprememb, ki naznanjajo prihod novega svetovnega reda. A šele potem, ko se bo svet znebil Donalda Trumpa.

Pred petimi leti je ustanovil newsletter Yonder, ki izhaja vsako nedeljo v angleščini in je najbolj bran v Ameriki in Sloveniji. Na Twitterju ga najdete pod @andrejmrevlje, pa tudi @amrevlje.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “190: Andrej Mrevlje (YonderNews)”