193: Kaja Sajovic (MMC RTV)

Kaja Sajovic

O pokrivanju vrhunske kulinarike, medijskih trendih in žurnalizmu na področju gastronomije včasih in danes ter Michelinovih zvezdicah v Sloveniji.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

KAJA SAJOVIC – Diplomirana novinarka in francistka, diplomirala na temo ameriške politike (negativna kampanja na demokratskih predvolitvah Clinton Obama), zasidrana na MMC RTV SLO zadnjih 15 let, kjer pokriva zunanjo politiko.

Vedno jo je zanimala kopica drugih stvari, tako da je nekaj časa pokrivala še smučanje, pa glasbeno in filmsko sceno. Zadnjih osem let se je specializirala za gastronomijo in turizem, pri čemer ji je uspelo v zadnjih dveh letih priti v mednarodni krog novinarjev, tako da objavlja tudi v tujih medijih.

Je tudi soavtorica slovenske gastronomske strategije za naslednjih 5 let, za največji uspeh pa si šteje soavtorstvo knjige Ane Roš Sun and Rain, ki je bila pisana v angleščini in je marca 2020 izšla pri ugledni ameriško-britanski založbi Phaidon. Na Twitterju je @ksajovic, Instagram.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si.

#MetinČaj

0 replies on “193: Kaja Sajovic (MMC RTV)”