2. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini

V petek, 22. decembra 2017, bo v prostorih Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu 12 potekal 2. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini, ki ga v okviru meseca znanosti organizirata Društvo v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Dogodek je namenjen predstavitvi najpomembnejših dosežkov slovenskih raziskovalk in raziskovalcev, ki delujejo v tujini. V obliki tematskih panelov bodo tokrat predstavljena področja okolje, zgodovina in filozofija, računalništvo in umetna inteligenca, medicina, arhitektura in oblikovanje ter materiali in kemija.

Cilj dogodka je vzpostavitev in utrjevanje vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in raziskovalci, ki svojo znanstveno-raziskovalno dejavnost opravljajo v Sloveniji.

V okviru dogodka bo potekala tudi okrogla miza, na kateri se bo dr. Ana Slavec (Metina lista) pogovarjala z  dr. Józsefom Györkösom, direktorjem ARRS, mag. Igorjem Cesarcem, predsednikom Društva VTIS, in mag. Urbanom Krajcarjem, direktorjem direktorata za znanost MIZŠ. Izhodišče za pogovor bo dokument Izzivi v tujini izobraženih Slovencev (PDF), ki je bil predstavljen na lanskem simpoziju.

Izzivi v tujini izobraženih Slovencev (PDF)

Podrobnejši program dogodka in prijavni obrazec najdete na spletni strani društva. V primeru kakršnihkoli vprašanj lahko z organizatorji stopite v stik preko elektronske pošte info@drustvovtis.si.

0 replies on “2. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini”