203: dr. Jasna Podreka (FF)

Dr. Jasna Podreka (foto: Mladina).

O medijskem poročanju v primerih, ko gre za spolno nadlegovanje in nasilje.

Zakaj velja biti previden pri uporabi izrazov, s katerimi opisujemo tovrstne kršitve in zločine, kako osredotočanje na imena megli celotno sliko in kaj je z javnim interesom.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

DR. JASNA PODREKA – Sociologinja, ki deluje kot asistentka in raziskovalka na Oddelku za Sociologijo Filozofske fakultete v Ljubljani. V svojem raziskovalnem delu se ukvarja predvsem z vprašanji diskriminacije žensk ter nasilja nad ženskami, pri čemer se osredotoča zlasti na vprašanje nasilja v družini, spolnega nasilja in intimnopartnerskega nasilja, intimnopartnerskih umorov in femicida. Pridobljeno znanstveno in strokovno znanje na področju nasilja v zasebni sferi širi tudi na področja strokovnih služb v Sloveniji. Gostovala je na različnih predavanjih za izobraževanja policistov, kriminalistov, centrov za socialno delo, nevladnih organizacij in druge zainteresirane javnosti, ki delujejo na področju nasilja v družini, tako doma kakor v tujini. Je avtorica in soavtorica več znanstvenih člankov s področij, s katerimi se ukvarja. Je avtorica znanstvene monografije z naslovom »Bila si tisto, kar je molčalo. Intimnopartnerski umori žensk v Sloveniji«. Je tudi prostovoljka pri Društvu SOS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Značke
0 replies on “203: dr. Jasna Podreka (FF)”