221: dr. Kaja Širok (zgodovinarka in muzealka)

Dr. Kaja Širok (foto: Uroš Hočevar, DELO).

O političnem kadrovanju v kulturi, pritlehnem obračunavanju v medijih, EPK 2025 in sodobnem komuniciranju ter trendih v muzejih.

#MetinČaj

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

DR. KAJA ŠIROK – Zgodovinarka, muzealka, zaljubljena v kulturo in muzeje; popotnica, bralka, okuševalka currijev in zbirateljica kuharskih knjig.

Ukvarja se z muzejskimi in spominskimi študijami, s posebnim poudarkom na ustvarjanju nacionalnih narativov v zvezi z oblikovanjem identitete, spornimi spomini in revizionizmom.

Objavila je več člankov in sodelovala pri različnih projektih s področja spomina in muzejskih študij, ki jih financira EU. Zanimajo jo meje (borders) in meje (bounderies), zgodbe posameznikov in njihovo razumevanje identitete.

 

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “221: dr. Kaja Širok (zgodovinarka in muzealka)”