241: Boštjan Napotnik (Futura DDB, Kruh in vino)

Boštjan Napotnik (foto: osebni arhiv).

O predsedniških volitvah iz oglaševalsko-marketinškega zornega kota. Pogovarjamo se o (pre)drznosti kampanj, kandidatov in kandidatk, inovativnosti njihovih sporočil, javnem nastopanju, domišljenosti spletnih strani, učinkovitosti plakatov, duhovitih vložkih in (ne)učinkovitosti negativnih kampanj.

#MetinČaj S10E06

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

BOŠTJAN NAPOTNIK – V medije je zagazil po prvem letniku slovenistike in komparativistike, ko je opravil avdicijo na Radiu Študent. Najprej je bil špiker, nato pa tudi sodelavec glasbene redakcije in avtor oddaje o hip hopu Rhyme Kickerz. Kasneje je o glasbenih in družbenokulturnih dimezijah rapa pisal tudi za revijo Muska in za Mladino, od leta 2009 pa za nizkonakladnik obiskuje in v rubriki Konzum popisuje gostinske obrate po Sloveniji.

Oglaševalsko kariero je uradno začel leta 1992 kot urednik EPP na Radiu Študent, od tam ga je pot vodila preko agencij Mayer McCann (takrat še Mayer & company), kjer je med letoma 1994 in 2000 delal kot copywritter, in Reaktor, v kateri je bil od leta 2000 do 2006 partner in kreativni direktor, do mesta kreativnega direktorja v agenciji Futura DDB, kjer dela od leta 2007 naprej. Dva mandata je bil pri Slovenski oglaševalski zbornici član oglaševalskega razsodišča in član Sveta tekmovalnega programa Slovenskega oglaševalskega festivala. Na Twitterju je @kruhinvino.

———–

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “241: Boštjan Napotnik (Futura DDB, Kruh in vino)”