242: Nataša Mulec, Tomaž Celestina (Radio Slovenija)

Tomaž Celestina, Nataša Mulec, Radio Slovenija (foto: osebni arhiv TC in NM)

O zakulisju predvolilnih soočenj, spoštovanju pravil igre, sproščenosti med kandidati in kandidatkami, rivalstvu na medijski sceni in prijateljstvu.

#MetinČaj S10E07

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

NATAŠA MULECNa Radio Slovenija je prišla na prakso in ostala. Ni treba posebej poudarjati, da je od tega že več kot dve desetletji. Začela je v desku, kjer jo je nenehno spremljala kukavica. Zjutraj, popoldne, zvečer in ponoči. Korak naprej jo je pripeljal v radijsko notranjepolitično in gospodarsko redakcijo, čeprav je vedno govorila, da politika ne bo nikoli v njenem fokusu. Toliko o zarečenem kruhu in o tem, da ima življenje svoje načrte. Pa še to, ne vda se zlahka, ima odlično intuicijo in drži se načela –  spremeni sebe in spremenil boš svet.

TOMAŽ CELESTINANa radiu že od leta 1995, torej celo večnost, ker mu očitno ustreza kombinacija vloženega in dobljenega. Malo resneje, radio je medij, ki od klasičnih po njegovem še vedno omogoča največjo odzivnost in novinarju tudi daje možnost postopnega sestavljanja zgodbe. Ne gre pa seveda pozabiti tega, da omogoča tudi malce manjšo izpostavljenost. Od začetka radijskega dela spremlja politiko, kar je tudi svojevrstno jamstvo, da v politiko sam nikoli ne bo (ne bi) stopil. In včasih malo pofotka in kaj napiše tudi mimo radia. Plesati v spodnjem perilu pa (menda) zaradi ogrožanja podobe hiše ne sme več. Na Twitterju je @t_celestina.

————————–

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “242: Nataša Mulec, Tomaž Celestina (Radio Slovenija)”