247: Dr. Sašo Dolenc (Kvarkadabra)

Dr. Sašo Dolenc (foto: osebni arhiv).

Pogovarjamo se o tem, kakšno je poročanje slovenskih medijev o znanosti, kako dobro ali slabo znanstveniki in znanstvenice obvladajo veščine komuniciranja, o vlogi Kvarkadabre v medijski skupnosti, razlikah med znanstvenim novinarstvom in komuniciranjem znanosti ter posluhu državnih inštitucij za promocijo znanosti.

#MetinČaj S10E12

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

DR. SAŠO DOLENC – O znanosti je napisal veliko knjig in sestavkov. Študiral je fiziko in filozofijo na Univerzi v Ljubljani in leta 2002 doktoriral. Ureja spletno stran Kvarkadabra, katere poslanstvo je predstavljati znanost v preprosti, privlačni in zabavni obliki, dostopni vsem. Revija je bila med nominiranci za Descartesovo nagrado EU za komuniciranje o znanosti. Slovenska znanstvena fundacija mu je podelila naziv najboljšega komunikatorja znanosti za leto 2019. Je tudi član Svetovne komisije za etiko znanosti in tehnologije pri Unescu (2022 –).

 

————————–

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “247: Dr. Sašo Dolenc (Kvarkadabra)”