257: Anuška Delić (Oštro) – V Sloveniji je korupcije veliko in dobro je skrita

Foto: Matej Povše.

S preiskovalno in podatkovno novinarko ter ustanoviteljico neprofitnega zavoda Oštro o prvi petletki ustvarjanja ostro.si, vzponih in padcih, ter odmevnih projektih, kot so Razkrinkavanje, Obljuba dela dolg, Detektor premoženja in drugi. Tudi o stanju preiskovalnega novinarstva v Sloveniji in usposabljanju novih generacij.

#MetinČaj S10E22

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

ANUŠKA DELIĆ – Preiskovalna in podatkovna novinarka, ki je leta 2018 zapustila Delo in ustanovila neprofitni zavod Oštro, Center za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji. Leta 2021 je Oštro v Zagrebu ustanovil sestrski zavod Oštro. Delić vodi oba centra, ureja zgodbe njunih novinarjev in usmerja razvoj prihodnjih generacij preiskovalnih novinarje. Prav tako je ena izmed urednikov oz. urednic za Balkan pri mreži Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) in članica mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev (ICIJ).

 

——————

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “257: Anuška Delić (Oštro) – V Sloveniji je korupcije veliko in dobro je skrita”