259: Ksenija Horvat (TV Slovenija)

Ksenija Horvat (foto: Šimen Zupančič).

Finale 10. sezone Metinega čaja odigramo skupaj s Ksenijo Horvat, voditeljico oddaje Intervju, ki zadnjih 25 let v različnih vlogah brani barve RTV. Pogovarjamo se o njenem delu, intervjujih, o stanju na RTV in položaju javnih televizij po Evropi ter gojenju paradižnikov.

#MetinČaj S10E24

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

KSENIJA HORVAT – Diplomirana komparativistka in profesorica sociologije. Svojo poklicno pot je začela na Radiu Študent in nadaljevala v Londonu, na BBC World Service, kjer je bila zaposlena sedem let. Leta 1999 se je vrnila v Slovenijo in se zaposlila na TV Slovenija. Vodila je oddaje TV Dnevnik, Odmevi, Globus in Profil. Med leti 2011 in 2015 je bila odgovorna urednica Informativnega programa TV Slovenija. Zdaj pripravlja in vodi oddajo Intervju, za kar je prejela tudi stanovsko nagrado Čuvaj/Watchdog.

——————

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “259: Ksenija Horvat (TV Slovenija)”