261: Aida Čerkez (OCCRP)

Aida Čerkez (foto: Katja Goljat / Grounded).

Z dolgoletno novinarko in vodjo pisarne Associated Press v Sarajevu, danes pa urednico v raziskovalni mreži OCCRP, se pogovarjamo o zdravstvenem stanju medijskega ekosistema v BIH.

Aida Čerkez pripoveduje o svojih izkušnjah, o spremembah v državi zaradi vojne v devetdesetih, ozadju odmevnega pisma Ukrajini iz Sarajeva, zaupanju v politiko, odnosu do EU, Arabcih v državi, jugonostalgiji in razvoju medijev.

#MetinČaj S11E02

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

AIDA ČERKEZ – Rojena v Sarajevu. Magistrirala je s področja komunikologije in mirovnih študij. 24 let je delala kot novinarka in vodja pisarne Associated Press (AP) v Sarajevu, leta 2017 pa je postala urednica v raziskovalni mreži Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Od ustanovitve dalje sodeluje s Centrom za raziskovalno novinarstvo (CIN), od leta 2005 pa je članica skupščine te organizacije. Na podlagi njene izkušnje je bil leta 2018 posnet film “Kako se zdaj imenuje ta država?”

——————

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

0 replies on “261: Aida Čerkez (OCCRP)”