264: Dr. Samo Uhan (FDV) – Prihodnost je bila včeraj lepša

Izr. prof. Samo Uhan (vir fotografije: FDV https://www.fdv.uni-lj.si/obvestila-in-informacije/imenik-sodelavcev/pedagogi/kartica/samo-uhan/).

Analiziramo, zakaj smo Slovenci in Slovenke, kot smo, in kako globoke so zares naše delitve, tudi na primeru vojne v Ukrajini, spopada med Izraelci in Palestinci ter Žižkovega govora na otvoritvi Frankfurtskega knjižnega sejma.

Od kod potreba po imeti mnenje o vsem in ga tudi javno deliti, o primerjavi med polarizacijo in radikalizacijo, vplivu populizma na obnašanje množic, o tem, za kaj je ali ni dobra inflacija informacij, o averziji do Združenih držav Amerike, vlogi družbenih omrežij in koga bi imeli raje za soseda.

#MetinČaj S11E05

Metin čaj
Metin čaj
Metina lista

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS).

 

IZR. PROF. DR. SAMO UHAN – Doktor socioloških znanosti in docent za področje metodologije družboslovnega raziskovanja. Doktoriral je s temo, ki se ukvarja z vplivi različnih kontekstov v raziskovanju javnega mnenja. Zaposlen je kot visokošolski učitelj na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, kjer izvaja nabor metodoloških predmetov, ki na komplementaren način združujejo sociološke vsebine in koncepte s klasičnimi in sodobnimi raziskovalnimi pristopi.

Raziskovalno deluje kot član skupine v okviru Centra za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij. Vključen je v vrsto raziskovalnih projektov, med kateri so najpomembnejši Slovensko javno mnenje ter mednarodni ISSP – International Social Survey Programme, WVS – World Value Survey in ESS – European Social Survey. Je član ekspertne skupine European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions. Njegovo raziskovalno delovanje in zanimanje je usmerjeno v preučevanje procesov raziskovanja javnega mnenja, še posebej na področjih, ki se povezujejo s fenomeni politične kulture, državljanske participacije in vrednot.

 

—————————————-

Metin čaj je podkast o medijih, dobrih in slabih praksah, novih tehnologijah in trendih prihodnosti. Gostje v medijih delajo, z njimi živijo in o njih razmišljajo. 

Gostitelja sta Nataša Briški (Metina lista) in Aljaž Pengov Bitenc (Radio KAOS). Komentarji in predlogi dobrodošli tudi na info@metinalista.si. #MetinČaj

Značke
,
0 replies on “264: Dr. Samo Uhan (FDV) – Prihodnost je bila včeraj lepša”