7 nepreslišanih izjav o chemtrailsih ali kemičnih sledeh na nebu

(foto: Ian Lucero via Flickr)
oddaja Dobro jutro (vir: RTV SLO)
oddaja Dobro jutro (vir: RTV SLO)

Nabirka “intelektualizmov”, ki razkrivajo, kaj so t.i. chemtrails (op. chemical trails) oz. kemične sledi, ki jih vidimo na nebu, in zakaj utegnejo o tem kmalu razpravljati poslanci in poslanke v Državnem zboru. Spodnji seznam je skromen poskus razlage, zakaj imamo v soočenju t.i. ekspertokracije (prosto po Komatu) in popoldanskih znanstvenikov prav teoretiki zarote.

1. Voditelj oddaje Dobro jutro, RTV SLO, v okviru debate o snegu, ki se ne topi, o domnevnem kemijskem napadu NATOa na Slovenijo in sledeh, ki jih letala puščajo nad državo: “Zanima me, komu bolj verjamete: okoljevarstvenikom ali uradnim agencijam?” (oddaja Dobro jutro, 25. februar 2014, od 0:40 dalje)

Metina lista: Odlično vprašanje! Splošno znano dejstvo je, kot vemo, da uradne agencije z varstvom okolja namreč nimajo nič. Na svetu so zato, da s svojimi manevri zvito krojijo podatke, v popoldanskem času pa rišejo sledi po nebu. Rezultat anketnega glasovanja je bil zato pričakovan:  85 % vs 15 % za okoljevarstvenike, ki jih poosebljajo komati. V prid tej teoriji konec koncev govori tudi nedavna GURS-ova premetena igra z žigom z napako.

(vir: prlekija-on.net)
(vir: prlekija-on.net)

2. DELO, največji slovenski dnevnik“Kakšno je vaše mnenje o kemičnih sledeh na nebu? Se spomnite, da bi kdaj v otroštvu na nebu videli znamenja v obliki križev, »iksov« ali mreže? Nas zastrupljajo iz zraka?” (vir: Opoldansko vprašanje: »Chemtrails«, strupi z neba)

Metina lista: Odgovor je DA in DA. Povsod vidimo križe. Ker bog je na nebu doma in doma imamo tudi križ v kotu, ker je tam Inri. V otroštvu smo večkrat videli ikse, sicer več na šolskih tablah. Na nebu smo včasih videli Petra Pana, pa Wendy, ob zimskih večerih pa je večkrat naokoli prišel Darth Vader. Tega nismo marali. On nam je vedno želel zastrupiti misli. Resno. Pozdravljamo poskus največjega časnika v Sloveniji, da na tako konstruktiven način spodbuja javno razpravo o križcih in krožcih na nebu. 

Anton Komat 'vir: RTV SLO)
Anton Komat ‘vir: RTV SLO)

3. Anton Komat, okoljevarstvenik o kemičnih sledeh na nebu – “Vse, kar se dogaja okrog teh chemtrailsov v svetovnem merilu, nam govori, da, če zdaj uporabim jezik policije, da gre za utemeljen sum kaznivega ali pa kriminalnega dejanja, torej moramo postopati, kakor bi policija postopala. To pomeni, da mora dobiti motiv, da moramo dobiti nekega nosilca tega motiva, izvajalca in jasno tudi dokaz za to dejanje.” (oddaja Dobro jutro, od 3:30 dalje)

Metina lista: Kot poroča AP, je globalna policija že na sledi chemtrailsom. Raziskavo sicer otežkoča dejstvo, da še vedno iščejo motiv za nosilce teh nizkotnih dejanj. Z zagotovostjo pa vedo, da je motiv voden iz najvišjega centra, saj zastrupljanje prihaja iz neba. Govori se, da bi se za manevri zastrupljanja lahko skrival sam vrhovni. Kar bo raziskavo malo zakompliciralo, vendar bodo zadevi prišli do neba.

4. Gledalka Metka o čudni vremenski izkušnji, ko je delala v Abu Dhabiju – “Tisto leto je deževalo, da sem jaz morala imeti 156 lončkov, da mi ni poplavilo stanovanje. In sem rekla, ma, kako to, da tu tako dežuje. Ja, so rekli (op. šef tamkajšnjih policistov), smo naročili Amerikancem, naj nam naredijo malo dežja. V 30-ih letih so to tehnologijo tako izpopolnili, da lahko delajo dež in vreme kjerkoli.” (oddaja Dobro jutro, od 11:13 dalje)

Metina lista: Američani so izumili dež zato, da nas zatrupljajo, kar je v svetu dokaj znana teorija. Sneg so izumili ponesreči, ker so želeli izpopolniti formulo za vanilijev sladoled, pa se je sfižilo. Druga teorija govori tudi,  da so Američani izumili spanje in sicer zato, da ponoči nastavljajo strupe po kotih. Znano je namreč, da ko mi spimo, oni čujejo, kar dokazuje, da ta teorija drži.

5. Voditelj oddaje Dobro jutro o vremenskih meritvah agencije ARSO: “Kaj je s temi meritvami? Ali ne pokažejo nič, ali ni nič, ali obstajajo kakšne analize, ki pa ne pridejo do državljanov?” (oddaja Dobro jutro, od 13:55 dalje)

Metina lista: Star slovenski pregovor pravi: Nije meritev za seljaka. In še: Meritve so zato, da se kršijo. In še: Podarjeni meritvi ne glej v zobe. Za meritve je znano, da so najbolj sramežljiva ameriška iznajda in se v javnosti nerade kažejo, ker če bi se kazale pogosteje, bi določene teorije o strupenih črtah po nebu, rade padle na tla.

6. Gledalka Darja s Primorske o pojavih na nebu: “Mi opazujemo te pojave že 25 let. Čudim se, da vsi to vidimo in noben, noben nič ne ukrepa. Ker točno vemo, za kaj se gre, a veste, in če bo šlo tako naprej, bomo pocrkali kot miši.” (oddaja Dobro jutro, od 10:50 dalje)

Metina lista: V znanstvenih revijah najdemo, da so se pojavi črt na nebu pojavili skupaj s pojavom reaktivnih letal. Vzorčno povezavo med tema dvema pojavoma znanstveniki še raziskujejo. Pojavi so bili na nebu sicer že od nekdaj. Sosedin pradedek je rad povedal, da je v času polne lune na nebu pogosto videl sosedovo Ivanko, ki je z domačo metlo norela naokoli. Takrat je tako ukrepal, da jo je ujel, ko je letela mimo skednja in jo na senu večkrat dobro prizemljil.

7. Voditelj oddaje Dobro jutro, RTV SLO: “Čisto eno tako kmečko vprašanje, če ne morem stopiti kepe snega z vžigalnikom, kako se lahko potem samo v naravi stopi?” (oddaja Dobro jutro, od 23:40 dalje)

Metina lista: Urbana legenda pravi, da se v nekaterih slovenskih krajih, zlasti tistih blizu morja, sneg hitro stopi, ko pride sonce in temperature nad 0 stopinj celzija, a meritev za potrditev te teorije nihče nikoli ni videl.

 

Dodatno branje:

Razlaga pojavov, ki burijo domišljijo nekaterih ljudi

 

Preberite tudi:

Pozor, kobilice pred karavanškim predorom!

 

 

8 replies on “7 nepreslišanih izjav o chemtrailsih ali kemičnih sledeh na nebu”
 1. says: Grega

  Ne morem verjet, da se iz smrtno nevarnih dejstev delate norca.
  Dve minuti tekstov prebere nek novinar in pametuje in zasmehuje, drugi pa dejstva spremljamo, poznamo, vidimo in slišimo že vrsto let.
  Res korektno in profesionalno. NE.

  1. says: JohnnyG

   Smrtno nevarna dejstva!!! Ne se delat norca. Ker so smrtno nevarna! DEJSTVA!!!

  2. says: Simon M

   Ali ni čudno, da se zarote dogajajo nam slovencem? Drugim pa ne. Da želijo nas uničiti, ki smo že itak uničeni.

 2. says: Jernej

  to je zarota farmacije. cepivo proti paranoji ocitno ne deluje!
  bo treba kis polit in dati alu-folijo na glavo.

 3. says: Matija

  Spoštovani Grega!

  Kako se človek ne bi delal norca, ko pa si veliko ljudi zatiska oči in jim je znanost lov na čarovnice…

 4. says: Remi

  Grega, prav imaš. Povej mi, koliko knjig o termodinamiki si preštudiral v tej vrsti let?
  Ali pa karkoli v zvezi s fiziko?

  Tudi župnik pravi, da celo življenje raziskuje nastanek človeštva, predvsem z vidika Adama in Eve.

 5. says: simon r

  “Vzorčno povezavo” –> “Vzročno povezavo”

  😉

  Aja, pa lepo bi pozdravil Gregata v komentarjih. Jaz si bom tudi zdajle dal na glavo kapo iz folije, da me ne obsevajo preveč …

  Juhej!

Komentiranje je zaprto.