Alma Redžić Selimović

alma_selimovicALMA REDŽIĆ SELIMOVIĆ

– vodja razvojnih projektov, zavod Bunker

 

Prejšnje pozicije

– direktorica projektov – Formitas BBDO Pleon

 

Področja znanja

– kulturno-umetnostna vzgoja, pridobivanje sredstev za umetnost (še posebej EU financiranje),

– umetniška produkcija, vodenje festivala (mladi levi, Drugajanje),

– kulturni management, kulturna politika (razsežnost javni interes, pravica državljanov do umetnosti in kulture …)

 

Biografija

Alma R. Selimović (1980) je univerzitetna diplomirana kulturologinja; končuje magistrski študij Managementa neprofitnih organizacij. Končano ima Evropsko diplomo kulturnega managementa pri Marcel Hicter Foundation in kot štipendistka British Councila je v Veliki Britaniji en semester obiskovala študij Kulturnega managementa. Verjame v vseživljnjsko učenje in se neprestano izobražuje na različnih področjih, tistih, ki so pomembni za njeno delo in tudi drugih. Med študentskimi leti se je preživljala kot učiteljica kitare in knjigarka v Vale Novak.

Leta 2003 se je pridružila ekipi festivala sodobne uprizoritvene umetnosti Mladi levi (zavod Bunker) in je v preteklih letih v okviru festivala zamenjala skoraj vse vloge: vodja komunikacije, producentka, tudi soprogramerka. V zavodu Bunker deluje vse od leta 2003; kot producentka predstav, festivala Mladi levi, kot programerka in izvršna producentka festivala Drugajanje, vodja razvojnih projektov …

Leta 2009 je kot direktorica projektov delala za oglaševalsko agencijo Formitas BBDO, v 2010 se je vrnila v kulturo, v Bunker, kjer je sedaj vodja razvojnih projektov. Skrbi za pridobivanje sredstev, občasno je izvršna producentka festivala Mladi levi in festivala Drugajanje v Mariboru. Leta 2013 je zasnovala in pridobila sredstva za projekt Create to Connect, ki povezuje 13 partnerjev pri produkciji umetniških del s fokusom na razvoju dela z občinstvi. Sodeluje tudi s Festivalom črk, bila je članica programskega odbora slovenske sodobnoplesne platforme Gibanica. Ravnokar končuje pilotni projekt kulturno-umetnostne vzgoje v šolah – Igrišče za gledališče. Zanima jo kulturna politika, nove estetske prakse, povezovanje sodobne umetnosti in formalnega izobraževanja ter umetnost kot generator socialnih sprememb in inovacij.

 

Spletne koordinate

Facebook

– Twitter: @almaselimovic

– Instagram: almaselimovic

Značke
0 replies on “Alma Redžić Selimović”