Ana Seliškar, vodja Centra za informatiko v MOL

Ana Seliškar
Ana Seliškar (foto: osebni arhiv AS)
Ana Seliškar
Ana Seliškar (foto: Stane Jeršič)

1. Kdo si in kaj počneš?  Brihta s kompleksom vsevednosti (žal mi vsakdanje življenje ta kompleks samo še utrjuje). Introvert, ki raje analizira kot se socializira. Deloholik, ki se za lasten obstoj z delom ubija. Doma mati dveh izjemnih osnovnošolcev, v službi pa še vodja Centra za informatiko v Mestni občini Ljubljana.

2. Kakšno strojno opremo uporabljaš? Trenutno sem zaljubljena v ljubko Asusovo tablico z Androidom, ki jo vedno vlečem s seboj, četudi nima 3Gja in za priklop rabi WiFi točko. Zato bom toliko bolj vesela, ko bomo v Ljubljani ustvarili mestno brezžično omrežje. Za delo doma uporabljam še Asusov netbook z Win 7 in Linuxom (Fedora). V službi pa namizni računalnik z Win 7.

3. In kakšno programsko opremo? Na to nisem prav ponosna, vendar večino svojega dela danes opravim z MS Office. Saj sem si sama kriva, da sem zamenjala inženirsko delo za vodstveno.

4. Kako bi spremenila svet, če bi lahko? Spremeniti svet, ki danes ne neha govoriti? Ah, ko bi se dalo svet utišati toliko, da bi se slišale misli! Preveč časa, preveč energije gre v mlatenje prazne slame in v delo, namenjeno samemu sebi. Kako bolje bi živeli, če bi delali samo stvari, ki so vredne, da se jih naredi.

5. Kaj bi ustvarila, če ne bi bilo omejitev? Mesto kot inovativni center! Zamisli si mesto, kjer te na vsakem koraku preseneti kakšna novost – na avtobusu, pri semaforju, v kavarni, stanovanjski stavbi… Mesto, kjer te vsak opogumlja k razmišljanju, kaj bi lahko bilo še boljše. Mesto, ki ti nudi vse, kar potrebuješ, da bi svoje razmišljanje preveril in tudi preizkusil v praksi. Mesto, ki ljubi inovacije. Mesto, kjer vlada kultura, ki ljudi, še posebej mlade, opogumlja, da razmišljajo, in jim daje priložnost, da svoje ideje preizkusijo. In če so izvedljive, jim omogoča, da inovacije tudi uresničijo in jih razširijo na globalnem trgu. In potem – sky is the limit!

 

Ta objava je del serije “Heker” – intervjujev Metine liste s programerji, razvijalci, geeki, tech whizi, ustvarjalci in ustvarjalkami nečesa novega… o tem, katera orodja uporabljajo za opravljanje svojega posla. Koncept je delno povzet po spletni strani The Setup. Preberite, kaj so odgovarjali Jure PečarPrimož VerdnikBoštjan JerkoAndraž ToriBlaž MagdičBorut KumperščakMladen PrajdićJan ŽoržLenart J. KučićMateja VerličJure Knez in Matevž Luzar.

0 replies on “Ana Seliškar, vodja Centra za informatiko v MOL”