Anketa za Meta Dekleta

Metina lista je s projektom Meta Dekleta – promocija aktivnega državljanstva mlajših žensk pred časom uspešno kandidirala na Javnem razpisu za srednje in velike projekte Programa za NVO v Sloveniji, ki se financirajo s sredstvi Finančnih mehanizmov EGP in Norveške v obdobju 2009‐ 2014. (rezultati Javnega razpisa 2013)

logoKAJ BOMO DELALI?

Glavni namen projekta Meta Dekleta je promovirati aktivno državljanstvo in spodbujati večjo vključenost predvsem mlajših žensk v politiko. Raziskave namreč potrjujejo, da se Slovenija glede žensk v politiki umešča na sam rep držav EU in zadnji del svetovne lestvice. Enake možnosti sodelovanja v procesih odločanja za oba spola pa odločilno vplivajo na stopnjo demokratičnosti družbe. Problem je v tem, da soočanje z negativnimi stereotipi in sovražnim govorom marsikatero potencialno kandidatko zavira pri aktivnejšem udejstvovanju.

S strokovno vodeno raziskavo, ki jo izvaja Društvo za uveljavljanje enakosti in pluralnosti Vita Activa, skušamo najprej ugotoviti, zakaj se ženske za politiko ne odločajo pogosteje. Vabljeni, da izpolnite vprašalnik, vzel vam bo 10 min. Več odgovorov uspemo dobiti, boljša bo lahko analiza stanja. HVALA!

 

KLIK NA  >>>> VPRAŠALNIK

 

Zainteresirane mlajše ženske bomo v okviru projekta Meta Dekleta mobilizirali za udeležbo na delavnicah po vsej Sloveniji, na katerih bodo izvedele več o tem, kako delati kampanje in kako se rokovati z različnimi mediji, opremili pa jih bomo tudi s priročnikom Politika za začetnice.

Ves čas trajanja projekta si bomo za večjo vključenost mlajših žensk v politiko – pri čemer se bomo oprli na tradicijo in bogate izkušnje islandske partnerke – prizadevali tudi z aktivnim zagovorništvom in ozaveščanjem splošne javnosti o problematiki.

S projektom Meta Dekleta želimo povečati zanimanje žensk za sodelovanje v politiki in pomagati pri odpravljanju stereotipov, ki jih pri tem zavirajo. Spremljajte objave (#MetaDekleta) na spletu, našem Facebook in Twitter naslovu, v naslednjih mesecih bo še zabavno :).

 

Partnerji pri projektu Meta Dekleta, ki ga vodi Zavod Metina lista:

Zavod za komunikacijo družbenih tem AVANTA LARGO

Društvo za uveljavljanje enakosti in pluralnosti Vita Activa

Kvenréttindafélag Íslands / Icelandic Women’s Rights Association

Združenje managerjev Slovenije, Sekcija managerk

Študentska organizacija Filozofske fakultete

 

 

 

0 replies on “Anketa za Meta Dekleta”