[BREAKING] Žena naj bo doma, čaka naj na moža!

Vir: @mtm68

Slovenci smo po indexu sreče na 49. mestu na svetu, za “nesrečnimi” Grki in pred Hrvati. Indeks sreče ni kakšna zafrankancija s spleta, ampak gre za resno kategoriziranje držav, ki ga je na predlog Butana s posebno resolucijo ponotranija tudi generalna skupščina Združenih narodov. Nova slovenska vlada, ki v javnosti nastopa z mrkimi obrazi in tako simbolno predstavlja nesrečen narod, se je odločila, da z novimi varčevalnimi ukrepi ubije dve muhi na  en mah – prizadevala si bo za uravnoteženje javnih financ, povrnitev sreče v slovenske družine in napredovanje na vsaj eni svetovni lestvici, indeksu sreče. Metina lista ekskluzivno objavlja posnetke z nedavne vladne seje, na kateri so razpravljali o ukrepih za povrnitev sreče v slovenske družine in družbo.

“Moja mama je vedno trdila, da za srečo potrebuješ krepčilno govejo juho, dober spanec, materin objem in vse našteto večkrat na dan,” je rekel minister Žerjav. Menil je, da je podražitev vrtcev pametna, ker bodo mlade matere odslej pošteno premislile, če bodo otroke še naprej prepuščale vzgoji tujim ljudem. Minister Vizjak je dodal, da nikoli ne bo pozabil materinega ajmohta, ki je tako poživil celotno družino. “Moja mama je natepla vse, ki so mi nagajali. Brez njene tedanje zaščite in vzora danes ne bi bil tako bojevit v spopadu s sindikalisti,” je menil Vizjak.

Orehov štrukelj

Minister Turk mu je, orosenih oči, pritrdil in povedal, da je danes uspešen ravno zato, ker mu je mati vsako jutro pred šolo spekla dva jajca na oko in ga po dopolnilnem pouku počakala s kosilom. “Otroke morajo vzgajati matere, ki jim tudi ne bodo brale čudnih zgodb iz Cicibana”, je še rekel Turk. “Če pa družine zaradi manjših dohodkov ne bodo imele za kruh, si vedno lahko privoščijo kakšen štrukelj,” je še navihano pomežiknil Turk. Minister, pristojen za kulturo in domače obrti, je ocenil, da bodo matere zaradi manjšega družinskega proračuna manj zapravljale po BTC-ju, se vrnile h klekljanju in ustvarjanju umetniških gobelinov. In notranji minister Gorenak? Prednost klestenja otroških dodatkov in dviga cen vrtcev je videl tudi v tem, da bodo matere, ki bodo ostajale doma, manj ogrožale varnost v cestnem prometu“Veste koliko nervoznih mater se po 16. uri podi po slovenskih cestah. Zlasti so nevarne one s PMSom,” je dodal Gorenak in povedal, da bodo zaradi manjšega števila histeričnih žensk na cestah lahko odpustili vsaj 1000 policistov. “Več bo tudi časa za obdelovanje zapuščenih zevnikov in vrtov in ženske bodo lahko  domačo hrano kar same pridelale, “ je menil Žerjav in še dodal: “S pridelavo slovenske hrane se bomo ubranili teh marketniških fint Spara in Danoneja, ki nas fopajo s sporočili o slovenski hrani v avstrijskih štacunah.” Ministrica za Slovence po svetu Ljudmila, ki je med sejo klepetala z Erjavčevim varnostnikom,  pa je odsotno dejala, da se za obstoj slovenskih družin ne boji. “Slovenske družine so klene. Preživele so vojne, revščino, potop Titanika, socializem in komunistično divjanje, in preživele so napade gejevskega lobija. “Sem mati in matere ne more nadomestiti nihče. Podpiram ukrepe kolegov, ker dajejo materinstvu pravi pomen in veljavo. Veste, kako bodo Slovenci po svetu veseli, ko bodo slišali za te naše ukepe,” je še dejala in ponosno pomežiknila varnostniku.

Vir: @mtm68

Premier Janša, navdušen nad ustvarjalnostjo svojih ministrov, je na koncu hudomušno pripomnil, da se bodo ženske, ki si bodo čas krajšale z domačimi opravili in obdelovanjem zevnika, zvečer manjkrat zatekale k izgovorom o glavobolu in utrujenosti. “Ko so ženske srečne, so srečni moški. Ko je srečen moški, je srečna vsa slovenska družina. Ko je srečna družina, je srečna družba!”, je rekel Janša in dal v sklep zapisati: Volk sit in koza vesela ali ukrepi za dvig sreče v slovenskih družinah.

Metina lista

P.S.: Reporterji/ke Metine liste poročajo, da se študentke že pripravljajo na novo vlogo. Pred kratkim smo v Oni zasledili vprašanje neke absolventke strokovnjaku z naslovom: Je še dovolj časa za povečavo dojk pred absolventskim izletom? 

 

0 replies on “[BREAKING] Žena naj bo doma, čaka naj na moža!”