Čtivo, ki ga bom vzela na dopust: Nina Kožar

Nina Kožar (foto: osebni arhiv)
Nina Kožar (foto: osebni arhiv)
Nina Kožar (foto: osebni arhiv)

Avtorica: Nina Kožar, bralka, pobudnica gibanja Knjigobežnice ​in ponosna članica skupine Nogomet za punce. Čez dan načrtuje websajte in piše strategije spletnih nastopov. Na Twitterju jo najdete pod @opica.

Kar se tiče pakiranja oblek sem idealna sopotnica. Tri majice, ene hlače, eno krilo, kopalke in brisača, zatakne pa se pri knjižnem tovoru. Letos z mano potuje tole čtivo:

1. Michel Houellebecq – Zemljevid in ozemlje
Houellebecq je nor. V svojem zadnjem romanu je sebi namenil vlogo fiktivnega lika, samo zato, da bi se lahko opravljal, kritiziral in celo umoril. Ni ravno branje za na plažo, mi bo pa definitvno delal družbo v senci stare fige na vrtu.

2. Patrick Ness – Sedem minut čez polnoč
Ker življenje niso samo počitnice, bom v roke vzela otožen mladinski roman o fantu, ki ga vsako noč, odkar je njegova mama začela naporno zdravljenje, preganja starodavna, divja pošast. Knjiga je dobila nekaj mednarodnih nagrad za mladinsko leposlovje, je pa tudi grafično čudovito opremljena.

3. Neil Gaiman – Ameriški bogovi
Gaimanova serija stripov Sandman me je tako navdušila, da bom letos zagrizla tudi v njegov preostali opus. Začenjam kar z mojstrovino Ameriški bogovi, ki jo je v slovenščino odlično prevedel Boštjan Gorenc – Pižama. S to knjigo me boste našli na plaži, verjetno kar do sončnega zahoda.

4. Sean Lang – European History for Dummies
Vsak teden si poskušam odtrgati vsaj 2 uri za schnell-kurs evropske zgodovine, trenutno sem nekje na polovici. Morali bi jo videti, ključne pojme si namreč označim z barvicami, ob rob pa zapišem kratke povzetke in dodatne informacije. Prava piflarska knjiga. Če bo vse po sreči, jo to poletje dokončam in se lotim British History for Dummies.

5. Jules Verne – 20.000 milj pod morjem
Brala sem jo kot čisto majhna, zelo malo zgodbe mi je ostalo v spominu, vem pa, da sem hotela biti kapitan Nemo in se voziti po oceanih s podmornico Nautilus. Julesa Verna bi srčno priporočala tudi današnjim mulčkom, saj je v meni razpihal iskrico ljubezni do dobrih zgodb in znanosti.

Poleg knjig bodo potovalko obtežile tudi revije Smithsonian Magazine, National Geographic; Vogue, Wired, Elle Slovenija in nepogrešljivi Vanity Fair.

 

Poletje 2013, kaj beremo in priporočamo: Manica J. AmbrožičLenart J. KučićDarja MatjašecManca G. RenkoMatevž Luzar, Klara in Klemen (Handmade in Moste).

2 replies on “Čtivo, ki ga bom vzela na dopust: Nina Kožar”
 1. says: Zvone novak

  ga. Nina
  Z navdušenjem sem prebral Vaš projekt Knjigobežnica.Ker sem lastnik tiskarne Formatisk Ljubljana Vam rade volje poklonimo knjge katere
  tiskamo,lahko se srečamo in rade volje podpremo ta tako zanimiv projekt
  Lep pozdrav ing.Zvone Novak

  1. says: opica

   Pozdravljeni gospod Novak,

   polepšali ste mi dan. Javila se bom na vaš mail tiskarna@ …, pa se od tam naprej dogovoriva. Najlepša hvala,

   Nina

Komentiranje je zaprto.