Dobrodošli v Ameriki, kmalu tudi pri nas!

(via Zoltan Istvan FB)

Več kot 1000 Američanov (in med njimi kar nekaj risanih junakov) je v času, ko to pišem, pri Zvezni volilni komisiji (FEC) že razglasilo svojo kandidaturo za predsednika oz. predsednico ZDA. Bodočega prvega moža ali morda prvič celo ženo gre iskati izključno med top demokratskimi in top republikanskimi kandidati, seznam je zaenkrat dolg 21 oseb.

kandidati
(via NYT)

Kdo se bo preselil v Belo hišo, bo odvisno od tega, kdo od naštetih bo spretnejši pri uničevanju nasprotnikov, zbiranju sredstev za kampanjo in prepričevanju volivcev. Glede možnosti neodvisnih kandidatov ali kandidatov tretjih strank naj še enkrat ponovim naslednje: 0 %. Zakaj pa več TU

Zdaj pa smrtno resno, o kandidatih, ki kampanjo jemljejo kot … recimo umetniški projekt.

AVTOBUS NESMRTNOSTI Z ZOLTANOM

Bi radi živeli večno? Potem je pravi odgovor Zoltan. Kandidat ‘Transhumanist Party’ Zoltan Istvan je namreč sredi avgusta uspešno sklenil kampanjo na platformi Indiegogo in za kandidaturo zbral 25.865 dolarjev.

V promocijskem spotu je lepo razložil svojo idejo, The Immortality bus: “S kampanjo želim prebuditi Ameriko in ljudem nekako dopovedati, da nam ni treba umreti. Morda lahko znanost in tehnologijo izkoristimo za to, da presežemo naše biološke omejitve. Avtobus nesmrtnosti je divja ideja, s katero gremo v boj proti staranju, proti smrti, za znanost in večno življenje.”

(via Transhumanist Party)
(via Transhumanist Party)

Kolumnist Vice, sodelavec HuffingtonPosta in cele vrste drugih medijev, avanturist, o njegovih podvigih je poročal tudi National Geographic, ima razdelano vse 🙂 . Več o njem TU, program pa natančneje razloži TU. 5. septembra je štartal v San Franciscu, v Washington DC-ju naj bi bil predvidoma čez nekaj mesecev, morda ga na poti kje ujamete.

Kongresu namerava na koncu poti predložiti Transhumanistično listo svoboščin in od ameriške vlade zahtevati uvedbo politik, s katerimi bi spodbujali večno življenje svojih državljanov. Pošteno. Ob zapisanem moram priznati, da sem nanj postala pozorna potem, ko se brala članek na Voxu in videla spodnjo fotografijo.

Baby, you had me at cassettes!

(via Zoltan Istvan FB)
(via Zoltan Istvan FB)

ZAPLEŠIMO KOT MOKRE RAČKE, ZARAJAJMO KOT VERMIN SUPREME

Življenje je nadvse zabavno, kot vrtiljak zavrti se

vse je preprosto enostavno,

če se požvižgaš lahko na vse. (Račke)

Tale posnetek (ja, je treba slišati 🙂 ) je sicer iz leta 2012, ampak … Vermin Supreme je nazaj! Umetnik in aktivist, ki ima sa sabo zabavno zgodovino kandidatur. S škornjem na glavi ga je težko zgrešiti.

Kandidat Vermin Supreme (foto via Wikipedia)
Kandidat Vermin Supreme (foto via Wikimedia)

Če bo izvoljen, bo sprejel zakon o obveznem ščetkanju zob. Razmišlja o tem, da bi za podpredsednika nastavil Jimmija McMillana, stranka The Rent is Too Damn High. ZA!

Premaga ju lahko edino The Donald, če izbere Sarah ‘Native Americans Should Go Back to Nativia’ Palin.

LEGALIZE WACA FLOCKA FLAME

“Prva stvar, ki jo bom naredil, če postanem predsednik: legaliziral bom marihuano.” Raper Waca Flocka Flame ima več kot 2 milijona ogledov na YouTubu.

Psom bi prepovedal vstop v restavracije. Vsem, ki imajo številko noge več kot 13 feet (47), bi prepovedal hoditi v javnem prostoru, za transport bi morali uporabljati vlake, avtobuse in taksije: “Nočem videti teh velikanskih stopal na pločnikih”.

#WakaForAmerica

DEEZ NUTS ALI YES WE CAT

Deez Nuts ali za prjatle Brady Olson je mulc, star 15 let. Prijavil je svojo kandidaturo za predsednika Zvezni volilni komisiji (FEC). To je še kar resna organizacija, ki na svoji spletni strani hrani na kilometre informacij in na kilometre enih pravil glede volitev, kaj se sme in česa se ne sme. Recimo, če želiš postati predsednik ZDA, potem moraš biti star najmanj 35 let. Ampak avtentičnost prijav na srečo ni njihova skrb (obrazec Izjava o kandidaturi).

In potem pride mimo 15-letni Brady aka Deez Nuts (btw, medtem se je seznamu kandidatov pridružil tudi Dat Ass 😀 ), navdušen nad kampanjo Limberbutt ‘Together we cat’ McCubbins (to je mačka iz Kansasa, ki se poteguje za demokratsko nominacijo) ter se povsem legit prijavi. Še več, v eni izmed množice clickbait anket se celo uvrsti za Trumpom in HRC.

Jupi, Nuts/McCubbins for prez!

deez
(via YT)

Dobrodošli v Ameriki, kmalu tudi pri nas!

P.S. Prosim, če naletite na kakšno sijajno kampanjo gornjega tipa, bom hvaležna, če javite na @DC43. Hvala!

 

nataša briški
Nataša Briški (foto: Grega Žunič/Viva)

Avtorica: Nataša Briški, novinarka, so-ustanoviteljica in urednica spletne postaje Metina lista, kjer pišejo tisti, ki imajo kaj povedati. V okviru projekta Meta Dekleta se ukvarja z zagovorništvom žensk in pomaga spodbujati aktivno državljanstvo, na spletni strani Meta Znanost pa si z ekipo prizadeva za popularizacijo znanosti. V prejšnjem življenju voditeljica Športne scene, dopisnica 24ur iz Washingtona in poročevalka za slovensko edicijo BBC World Report. Na Twitterju jo najdete pod @DC43. Ne mara (g)rozin.

 

AMERIŠKE VOLITVE 2016 NA METINI LISTI:

– Zakaj Donald Trump ne bo zmagal na ameriških volitvah 2016  (o razlogih, zakaj so Trumpove možnosti za Belo hišo majhne)

– The Daddy of ‘em All (o gneči na republikanski strani in prvih soočenjih)

 

Opomba 1: Spored televizijskih soočenj, republikanci in demokrati.

Opomba 2: Predvolitve se predvidoma začnejo 1. februarja 2016 v zvezni državi Iowa. Tu je natančen razpored (ki sicer še ni povsem dokončen) in tu seznam doslej prijavljenih kandidatov.

Opomba 2: Ameriške predsedniške volitve bodo 8. novembra 2016. Ja, prav ste prebrali, 8. novembra p.r.i.h.o.d.n.j.e.g.a leta.

Opomba 3: Drugi mandat predsednika Baracka Obame se bo uradno zaključil 20. januarja 2017.

 

Če vam je všeč delo Metine liste, nas lahko tudi podprete. Z vašo INVESTICIJO bo Meta vedno sveža. Hvala!
0 replies on “Dobrodošli v Ameriki, kmalu tudi pri nas!”