Dr. Ana Kučan

ana_kucanDR. ANA KUČAN

redna profesorica na Biotehniški fakulteti, Oddelek za krajinsko arhitekturo, Univerza v Ljubljani

– vodja Studia AKKA, biroja za urbanizem in krajinsko arhitekturo

 

Področja znanja

– krajinska arhitektura,

– prostorsko načrtovanje,

– urbanizem

 

Biografija

Dr. Ana Kučan je profesorica za teorijo in oblikovanje krajine na Oddelku za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete in soustanoviteljica Studia AKKA. Diplomirala in doktorirala je v Ljubljani, magistrirala pa iz urbanističnega načrtovanja na univerzi Harvard v ZDA.

Sama in s sodelavci iz Studia AKKA je zmagala na pomembnih natečajih, razstavljala doma in v tujini in za svoje delo prejela več nagrad, med njimi nagrado Piranesi (1998, 2002), Plečnikovo nagrado (2003) in Zlati svinčnik (2008, 2010). Leta 2006 je izbrana med finaliste za evropsko nagrado Rosa Barba.

Publicistka in urednica, dejavna v mreži evropskih šol za krajinsko arhitekturo, članica prvega uredniškega odbora akademske revije Journal of Landscape Architecture, je avtorica knjige Krajina kot nacionalni simbol in vodilna avtorica Vsi odtenki zelene/All Shades of Green, projekta na 12. arhitekturnem bienalu v Benetkah 2010. Predava na več univerzah po Evropi, svoje delo pa je predstavila tudi v New Yorku in St. Petersburgu.

 

Dr. Ana Kučan v medijih

– Dnevnik: Tatovi izkušenj (januar 2016)

– Dnevnik: Trendi nove urbanosti (december 2015)

– Dnevnik: Gabariti ne prepovedujejo ustvarjalnosti (avgust 2015)

– Dnevnik: Agorafobija (julij 2015)

 

Spletne koordinate

LinkedIn

Facebook

Značke