Dr. Maja Bogataj Jančič

(foto: Jure Eržen)
(foto: Jure Eržen)

DR. MAJA BOGATAJ JANČIČ, LL.M. (Harvard), LL.M.(Torino)

– direktorica Inštituta za intelektualno lastnino

 

Področja znanja

– intelektualna lastnina,

– avtorsko pravo,

– pravo znamk in modelov,

– pravo in internet,

– medijsko pravo

 

Biografija

Dr. Maja Bogataj je leta 1996 diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in pridobila magisterije na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (1999, ekonomija), Harvard Unversity (2000, pravo) in University of Torino – Faculty of Law (2005, intelektualna lastnina) ter doktorat na Pravni fakulteti v Ljubljani (2006, avtorsko pravo).

Je ustanoviteljica in direktorica Inštituta za intelektualno lastnino, zasebne raziskovalne in svetovalne ustanove, ki deluje na področju intelektualne lastnine in se nahaja v Ljubljani. Njeno raziskovalno in akademsko delo in svetovalna dejavnost se razteza na vsa področja intelektualne lastnine, zlasti področje avtorskega prava, prava interneta in medijskega prava.

Objavila je že številna dela s področja avtorskega prava, prava intelektualne lastnine in prava interneta in je tudi soavtorica večih knjig na teh področjih. Je razsodnica v domenskih sporih glede domene .si in arbitrinja pri Stalni arbitraži pri Gospodarski zbornici Slovenije. Je zastopnica za blagovne znamke in modele. Njeno svetovalno delo je zelo raznovrstno: svetuje korporacijam in start-upom, posameznim ustvarjalcem in tudi javnim institucijam. Vodila je projekt Creative Commons za Slovenijo, za katerega je zdaj pravna svetovalka.

 

Dr. Maja Bogataj Jančič v medijih

– Siol: Maja Bogataj Jančič o prihodnosti interneta: Želimo sistem, ki nagrajuje avtorje, ne pa vseh okoli njih (julij 2014)

– MMC: Maja Bogataj Jančič, vodja projekta Creative Commons za Slovenijo

Značke