Dr. Maja Bogataj Jančič

(foto: Jure Eržen)
(foto: Jure Eržen)

DR. MAJA BOGATAJ JANČIČ, LL.M. (Harvard), LL.M.(Torino)

– direktorica Inštituta za intelektualno lastnino

 

Področja znanja

– intelektualna lastnina,

– avtorsko pravo,

– pravo znamk in modelov,

– pravo in internet,

– medijsko pravo

 

Biografija

Dr. Maja Bogataj je leta 1996 diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in pridobila magisterije na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (1999, ekonomija), Harvard Unversity (2000, pravo) in University of Torino – Faculty of Law (2005, intelektualna lastnina) ter doktorat na Pravni fakulteti v Ljubljani (2006, avtorsko pravo).

Je ustanoviteljica in direktorica Inštituta za intelektualno lastnino, zasebne raziskovalne in svetovalne ustanove, ki deluje na področju intelektualne lastnine in se nahaja v Ljubljani. Njeno raziskovalno in akademsko delo in svetovalna dejavnost se razteza na vsa področja intelektualne lastnine, zlasti področje avtorskega prava, prava interneta in medijskega prava.

Objavila je že številna dela s področja avtorskega prava, prava intelektualne lastnine in prava interneta in je tudi soavtorica večih knjig na teh področjih. Je razsodnica v domenskih sporih glede domene .si in arbitrinja pri Stalni arbitraži pri Gospodarski zbornici Slovenije. Je zastopnica za blagovne znamke in modele. Njeno svetovalno delo je zelo raznovrstno: svetuje korporacijam in start-upom, posameznim ustvarjalcem in tudi javnim institucijam. Vodila je projekt Creative Commons za Slovenijo, za katerega je zdaj pravna svetovalka.

 

Dr. Maja Bogataj Jančič v medijih

– Siol: Maja Bogataj Jančič o prihodnosti interneta: Želimo sistem, ki nagrajuje avtorje, ne pa vseh okoli njih (julij 2014)

– MMC: Maja Bogataj Jančič, vodja projekta Creative Commons za Slovenijo

Značke
Več od Metina lista

Nevarnost skoraj sovražnega govora

Kot mnogi Slovenci in Slovenke sem se od srca in do solz...
Beri dalje