Emina Hadžić

(foto: Stane Jeršič)
(foto: Stane Jeršič)

EMINA HADŽIĆ

– direktorica Zavod KROG

 

Prejšnje funkcije

– članica Sveta Vlade za uresničevanje načela enakega obravnavanja

– soustanoviteljica društva bosansko hercegovskih študentov Slovenije

– Naj prostovoljka 2008

– najuspešnejša Slovenka v magazinu Manager+ 2012​

 

Področja znanja

– projektni management,

– človekove pravice,

– razvojno sodelovanje,

– mednarodna humanitarna pomoč,

– neformalno izobraževanje, kultura ​

 

Biografija

Emina Hadžić je ustanoviteljica in direktorica uspešne mednarodne humanitarne organizacije Zavoda KROG iz Slovenije, ki je bila ustanovljena leta 2008. Emina že od leta 2000 deluje na področju človekovih pravic, humanitarnega dela, razvojnega sodelovanja, medkulturnega dialoga, prostovoljstva, izobraževanja in kulture. Posebno pozornost Emina namenja socialno ogroženim družinam, ženskam in otrokom, ki so žrtve nasilja in vojne, ranljivim skupinam ter etničnim skupinam. Projekti temeljijo na načelu družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja družbe v okolju, v katerem deluje in ga obenem soustvarja.

Emina Hadžić je zaradi uspešnega dela na področju človekovih pravic, humanitarnega dela, razvojnega sodelovanja, medkulturnega dialoga, prostovoljstva v Sloveniji in po svetu prejela tudi številna priznanja in sicer naziv “Naj prostovoljka 2008” s strani predsednika Republike Slovenije in Mladinskega sveta Slovenije in kot vodja projekta »Podari nasmeh« (psihosocialna pomoč socialno ogroženim otrokom iz Zahodnega Balkana) Zavoda KROG prejela posebno državno priznanje »Naj humanitarni projekt« s strani Ministrstva Republike Slovenije za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Mladinskega sveta Slovenije ter laskavi naziv »Sončkova osebnost leta« v letu 2008.

Leta 2012 je bila Emina Hadžić izbrana za najuspešnejšo Slovenko s strani revije Manager. Emina Hadžič se je v preteklosti odločila za kandidaturo v Mestni svet Ljubljana, slovenski parlament, nato pa tudi za Evropski parlament. Za vstop v politiko se je odločila, ker se zaveda, da politika vpliva na življenja ljudi in želi pozitivno vplivati na politiko tako doma kot v Evropski uniji.

 

Emina Hadžić v medijih

​- Emina Hadžić / PROSTOVOLJCI / Proja report v sodelovanju s Slovensko Filantropijo in Zavodom Krog (november 2015)

– bhdijaspora.com: Emina Hadžić izabrana u Nacionalni odbor Evropske godine za razvoj (avgust 2014)

– Oslobođenje: Emina Hadžić, kandidatkinja slovenske partije na izborima za Evropski parlament: Manjim koracima BiH može do EU (maj 2014)

– Novo vrijeme: Emina Hadžić je u Sloveniji postigla značajan uspjeh, ali vezu s domovinom nikad ne zaboravlja (november 2013)

– dobranovica.si: “Od okolja do družine” (junij 2013)

– Danilo Kiš: Čim vidim da neko treba pomoć, trčim

 

Spletne koordinate

LinkedIn

Facebook

– Twitter: @ZavodKrog

Značke
0 replies on “Emina Hadžić”