Evropska četrt 009: Arbitraža

Foto: Jacqui Brown via Flickr.

S strokovnjakinjo za mednarodno pravo dr. Vasilko Sancin o vlogi Evropske unije pri uveljavitvi arbitražne odločbe. Kakšne mehanizme ima na voljo in zakaj je z neuveljavitvijo razsodbe pod vprašajem celotno članstvo Hrvaške v Evropski uniji.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

Dr. VASILKA SANCIN – doktorica mednarodnega prava, prodekanja za kakovost, vodja Katedre za mednarodno pravo, predstojnica Inštituta za mednarodno pravo in mednarodne odnose in izredna profesorica za mednarodno pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani ter predsednica Društva za mednarodno pravo za Slovenijo. Avtorica ali urednica številnih znanstvenih in strokovnih del s področja mednarodnega prava, članica strokovnih združenj, ustanoviteljica serije bienalnih mednarodnih konferenc o Odgovornosti zaščititi, itd… Dr. Sancin je tudi kandidatka Slovenije za članico Odbora Združenih narodov za človekove pravice na volitvah junija 2018 v New Yorku.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. Na sporedu vsak drugi ponedeljek.

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “Evropska četrt 009: Arbitraža”