Evropska četrt 021: Evropska unija je ljubezen mojega življenja

Foto: thierry ehrmann via Flickr.

S temi besedami je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker končal svoj četrti in zadnji govor o stanju v Evropski uniji. O čem je govoril, kaj je zares povedal in na kaj je lahko pozorna Slovenija.

Droben tisk razložita dopisnica STA iz Bruslja, Petra Wüllerstorff, in raziskovalec mednarodnih odnosov na FDV, dr. Marko Lovec.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

DR. MARKO LOVEC – Raziskovalec na Centru za proučevanje mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede in docent za področje mednarodnih odnosov na istoimenski katedri. Ukvarja se s teorijo in politično ekonomijo.

PETRA VON WÜLLERSTORFF – Po študija prevajalstva, smer angleščina-francoščina, je po spletu okoliščin začela delati za Slovensko tiskovno agencijo in tako zašla v novinarstvo. Od jeseni 2006 je dopisnica STA v Bruslju. Pokriva tako EU kot zvezo Nato in dvostranske odnose Slovenije z državami v tem delu Evrope. Pravi, da je največji izziv pri poročanju o EU, to, da je treba zadeve zelo podrobno poznati, preden jih lahko ustrezno poenostaviš, ko poznaš podrobnosti, pa se hitro zgodi, da vidiš le še drevesa, gozda pa več ne. Na Twitterju jo najdete pod @pwullerstorff .

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “Evropska četrt 021: Evropska unija je ljubezen mojega življenja”