Evropska četrt 022: O pravnem mnenju Evropske komisije

Kartografski prikaz, meja na morju (vir: vlada.si)

Pravna služba Evropske komisije je v svojem mnenju, ki so ga zapisali na osmih straneh, pri večini argumentov poarbitražnega stanja s Hrvaško pritrdila Sloveniji. Kaj to pomeni, kolikšno težo ima takšen dokument, zakaj je bil štiri mesece v predalu, kdo se igra s kom in kaj se dogaja v ozadju. Pojasnjuje Peter Žerjavič, dopisnik Dela iz Bruslja.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

PETER ŽERJAVIČ – Dopisnik časopisne hiše Delo iz Bruslja (2012-). Predtem tudi dopisnik iz Berlina in Zagreba. Še prej pa novinar na Večeru. Ne želi se vdajati pesimizmu glede prihodnosti Evropske unije in širše. Na Twitterju ga dobite pod @ZerjavicDelo.

Via Spiegel.de.

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “Evropska četrt 022: O pravnem mnenju Evropske komisije”