Evropska četrt 027: “Wir schaffen das”

Foto: MIH83 via Pixabay.

Brexit, protesti v Franciji in na Madžarskem, populizem v Italiji, migracije, to je le nekaj izzivov, s kateri se ta trenutek intenzivno sooča Evropa.

Zaradi svoje nesporno dominantne vloge pri oblikovanju politik Evropske unije, si med vsemi voditelji in voditeljicami posebno mesto nedvomno zasluži Angela Merkel. Nemčijo vodi že četrti mandat, vse od novembra 2005, po 18 letih in pol pa je ta mesec sestopila z mesta vodje nemških krščanskih demokratov, stranke CDU. Kaj sledi po njej, kaj njeno poslavljanje pomeni za EU in kakšna je, ko ugasnejo kamere.

#EvropskaČetrt

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

TONY CZUCZKA –  Urednik medijske hiše Bloomberg, redakcije v Berlinu, kjer vodi ekipo, ki pokriva vladne novice. Tony je dopisnik, ki vzpone in padce Angele Merkel pokriva že več kot desetletje in je tudi soavtor knjige “Angela Merkel: A Chancellorship Forged in Crisis”. Na Twitterju je @BerlinTony.

 

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “Evropska četrt 027: “Wir schaffen das””