Evropska četrt 028: Evro praznuje 20 let

Foto: Bru-nO via Pixabay.

Evro je v Sloveniji plačilno sredstvo vse od januarja 2007, 1. januarja 2019 pa praznuje 20 let. Kako smo ga uvajali v Sloveniji, kje se je zatikalo in kaj so bili največji izzivi.

#EvropskaČetrt #EUROat20

Evropska četrt
Evropska četrt

Vse, kar vas bo zanimalo o Evropski Uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Evropsko četrt vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc.

 

DARKO BOHNEC – V času službovanja v Banki Slovenije je deloval v treh denarnih ureditvah, najprej v Narodni banki Slovenije v okviru jugoslovanskega denarnega sistema z valuto dinar, nato v denarnem sistemu Slovenije z valuto tolar, potem pa še v evropskem denarnem sistemu z valuto euro. Sodeloval je v obeh zamenjavah valut, ki jih je Slovenija izvedla leta 1991 in leta 2006/2007. V Banki Slovenije je vodil dva oddelka, bil viceguverner od leta 1998 do 2016, trenutno pa je strateški svetovalec.

Vir: SURS.

Evropska četrt – vse, kar vas bo zanimalo o Evropski uniji, pa niste vedeli, koga vprašati. Podkast vodita Nataša Briški in Aljaž Pengov Bitenc. 

Evropska četrt nastaja ob podpori Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Stališča avtorjev in gostov ne odražajo nujno uradnih stališč Evropske komisije.

0 replies on “Evropska četrt 028: Evro praznuje 20 let”